افترافکت چه ابزارهایی داره و هر کدوم از این ابزار ها چه کاربردی دارن؟
- آموزش تدوین, آموزش رایگان, آموزش رایگان افترافکت
- [reading_time]
سلام بچهها، امیدوارم حال تک تکتون خوب باشه و روزگار بر وفق مرادتون بگذره؛ ما برگشتیم با یه مقاله دیگه از ریکمگ. موضوع مقاله امروزمون در ارتباط با ابزارهای افترافکت هست. خب همه شما با کاربردهای نرمافزار افترافکت آشنایی کامل دارین و میدونین که این برنامه به عنوان یکی از بهترین ابزارهای ادیت و طراحی عکس معرفی میشه.
این برنامه به دلیل داشتن ابزارهای مختلف، امکان انجام هر کاری رو برای کاربراش فراهم میکنه. در واقع افترافکت یه پنل با ابزارهای متنوع داره که کار با اون برای افراد مختلف خیلی راحت هست. البته این پنل برای هر بخش یه زیر منو داره که به کاربرا این امکان رو میده تا به قسمتهای مختلف ابزارها دسترسی داشته باشن. خب در ادامه این مطلب میخوایم ابزارهای اصلی افترافکت رو بهتون معرفی کنیم، پس باهامون همراه باشین.
پنل ابزار افترافکت
همه شما میدوینن که افترافکت از اون دسته ابزارای پرطرفدار بین گرافیستها و موشنکاراست که کلی ابزار مختلف رو به کاربراش معرفی میکنه. اما قبل از استفاده از این ابزارها باید با وظیفه کلیشون آشنا بشین و بدونین هر کدوم برای چه کاری استفاده میشن. خب دیگه بیشتر از این معطلتون نمیذاریم، بریم سر اصل مطلب.
ابزار قلم یا ماسک(Pen Tool | Masks)
ابزار قلم این امکان رو برای شما فراهم میکنه تا به کمکش خطوط و شکلهای مختلفی رو ترسیم کنین. البته از قلم برای پنهان کردن یه بخش خاصی از لایه تصویر هم استفاده میشه و حتی میتونین به کمکش یه لایه جدید هم بکشین. یکی دیگه از کاربردهای مهم ابزار قلم، تغییر یا رسم خطوط دلخواه توی تصویر هست.
هر چی سطح تجربه و مهارت شما در استفاده از افترافکت زیاد باشه، با ابزار قلم بهتر و راحتتر میتونین کار کنین. خیلی از طراحای ماهر به کمک این ابزار طرحای دلخواهشون رو ترسیم میکنن. پس با این همه کاربرد ابزار قلم میشه طرحای خیلی خاصی تولید کرد؛ البته فراموش نکنین که استفاده از ابزار قلم نیاز به مهارت زیاد داره.
ابزار دوربین(Cameras)
ابزار دوربین امکاناتی برای شما فراهم میکنه تا بتونین نور یه تصویر رو براساس تنظیمات و فناوری یه دوربین واقعی تغییر بدین. حتی میتونین حرکات و زاویههای یه عکس رو با توجه به سلیقتون تغییر بدین تا گرافیک و نظم اشیاء صفحه به حالت بهتری تبدیل بشه. جالبه بدونین ابزار دوربین امکانی برای کاربرا فراهم کرده تا با جابجا کردن یه فریم، عکس رو از حالت سه بعدی به دو بعدی تغییر بدین.
ابزار لایه تصاویر و شکلها(Shape Layers)
همه شما میدونین برای ایجاد تغییر توی هر عکسی باید اول سراغ لایههای اون برین. در واقع ابزار لایه بهترین قسمت برای شروع تغییر در تصاویر هست. ممکنه این سوال برای شما پیش بیاد که لایه تصاویر دقیقا چیا هستن؟ لایههای تصاویر و شکلها، شیهای دو بعدی و یکنواختی هستن که یا به کمک ابزار قلم توسط خود کاربر قابل پیادهسازی هستن یا به صورت افکتهای آماده به شکل بیضی، مستطیل یا پنج ضلعی تو افترافکت ارائه میشن.
لایههای تصاویر و شکلها به شما این امکان رو میدن تا کارهایی مثل تغییر خطوط یه تصویر، پر کردن فضای داخلی شی موجود در تصویر و تغییر حاشیه دور یه شکل رو انجام بدین. فراموش نکنین که دستکاری توی لایههای اشکال و تصاویر فقط برای ایجاد کردن تغییرات اساسی توی تصویر هست؛ پس پیشنهاد میکنیم اگر میخواین تغییر جزئی توی تصویر ایجاد کنین سراغ ابزار لایه نرین.
ابزار ترکیبات تو در تو(Nesting Compositions | Precomposing)
هر چقدر تجربه و مهارت شما تو استفاده از ابزارهای افترافکت بیشتر باشه، پروژههای پیچیدهتری میتونین انجام بدین و به همون نسبت هدایت پروژه براتون سختتر میشه. ابزار ترکیبات تو در تو به شما این امکان رو میده تا روال کاری پروژه رو به بخشهای فشردهتری تبدیل کنین و کارهاتون رو با برنامهریزی بهتری جلو ببرین.
ابزار لایه تنظیم(Adjustment Layer)
ابزار لایه تنظیم به شما کمک میکنه تا عملیاتهای پیچیده رو به روش سریع و منطقی با هم ترکیب کنین. در واقع ابزار لایه تنظیم به شما کمک میکنه تا لایههای تصویر رو بر اساس خواست و سلیقتون تغییر بدین.
ابزار لایه تنظیم مثل یه تصویر تو خالی میمونه که وقتی بالای لایههای اصلی تصویر شما قرار میگیره، این امکان رو فراهم میکنه تا هر افکت دلخواهی رو به تصویرتون اضافه کنین. برای مثال شما با کمک این ابزار میتونین بخش دلخواهی از تصویرتون رو تغییر بدین یا در حالت کلی سایز عکستون رو عوض کنین.
ابزار ترک(Track Mattes)
ابزار ترک به شما کمک میکنه تا از یه لایه برای پنهان کردن یه لایه دیگه استفاده کنین یا در اصطلاح اون رو ماسک کنین؛ البته که درخشندگی لایه ماسک شده به کمک این ابزار حفظ میشه. برای مثال شما به کمک این ابزار میتونین لایه مورد نظرتون رو در فضای شفاف یه تصویر محدود کنین و نور لایه مورد نظرتون رو با نور و درخشش زمینه تصویر مطابقت بدین.
اگر که به کار با نرم افزار افترافکت علاقه دارید و میخواید که داخلش حرفه ای بشید، مقاله پلاگین های کاربردی افترافکت رو مطالعه کنید.
ابزارهای آنلاین
نرمافزار افترافکت این امکان رو برای شما فراهم کرده تا به صورت آنلاین به ابزارهای پیشرفته زیادی دسترسی داشته باشین و با بررسی نیازتون، ابزار مورد نظرتون رو خریداری کنین. در واقع ابزارهای آنلاین امکانات جدیدی رو برای شما فراهم میکنن که زمان انجام کارها رو براتون کاهش میده و موجب میشه تا کارهای پیچیدهتر به روشهای آسونتری انجام بشن.
پیشنهاد ریکومگ برای کار با ابزارهای افترافکت
مرسی که مثل همیشه تا پایان مقاله با ما همراه بودین و صد در صد حواستون رو به ما دادین. انقدر مزایای و کاربردهای نرمافزار افترافکت زیاد هست که دیگه نیازی به تعریف ما نداره. پس مستقیم میریم سراغ توصیه نهاییمون به دوستایی که میخوان تو کار با افترافکت ماهر بشن.
کسب مهارت تو کار با افترافکت فقط نیاز به تلاش و تمرین زیاد داره، در واقع شما با اختصاص دادن یه زمان معقول در هر روز، میتونین به ابزارهای افترافکت به صورت کامل تسلط پیدا کنین و بعد از گذشت مدت زمان نه چندان طولانی به مهارت و تجربه بالایی دست پیدا کنین.
تیم ریکولی با ارائه دورههای آموزش افترافکت تو این مسیر کنار شماست و با انتشار مقالات مفید در این زمینه، بهتون کمک میکنه بدون هیچ نگرانی و در کمال آرامش در کار با این ابزارها به مهارت و تخصص دست پیدا کنین. پس روی کمک ما حساب کنین؛ منتظر نظراتتون توی بخش کامنت هستیم.