افترافکت چیست و چه کاربردهایی دارد؟ + آموزش | مجله تخصصی آموزشگاه ریکولی

افترافکت چیه و چه کاربردهایی داره؟ بیاید این نرم افزار رو بهتر بشناسیم

افترافکت یک نرم افزار برای ساخت انواع موشن گرافی، جلوه های ویژه و… هست که از سال ۱۹۹۳ در دسترس عموم قرار گرفته و برای ساخت تمام فیلم های سینمایی که نیاز به خلق جلوه ویژه دارن و تیتراژ های گرافیکی از این نرم افزار استفاده میشه. افترافکت یک نرم افزار برای تدوین ویدئو نیست و فقط برای ساخت صحنه هایی کاربرد داره که گفتیم و تخصص کار با اون امروزه یکی از پردرآمد ترین تخصص هاست که راه های رایگان و پولی زیادی برای یادگیریش وجود داره.

تاریخچه

جالبه بدونید نرم افزار افترافکت برای اولین بار توسط شرکت علم و هنر رود آیلند وارد بازار شد نه کمپانی ادوبی. شرکت علم و هنر رود آیلند برای اولین بار در سال ۱۹۹۳ نرم افزار افترافکت رو فقط برای استفاده با سیستم عامل مک وارد بازار کرد که اولین ورژن ها یعنی ورژن ۱ و ۱.۱ نام گرفتند و فقط میشد باهاش روی لایه های مونتاژ و ماسک، افکت ها، کیفریم ها و ترنسفورم ها کار کرد.

حالا یه شرکتی به اسم aldus میاد و در سال ۱۹۹۴ ورژن بعدی این نرم افزار یعنی ورژن ۲ رو وارد بازار میکنه و به همین ترتیب در سال های ۱۹۹۵ و ۱۹۹۶ ورژن های ۲.۱، ۳ و ۳.۱ رو هم عرضه میکنه. حالا توجه کنید از اونجایی که کمپانی ادوبی از سال ۱۹۹۳ شرکت aldus رو خریده بود از ورژن ۳ اسم این نرم افزار مثل بقیه محصولات کمپانی ادوبی، به ادوبی افترافکت تغییر کرد. در سال ۱۹۹۷ هم اولین ورژن تحت ویندوز این نرم افزار که ورژن ۳.۱ بود متولد شد که با چند تا آپشن اضافه همراه بود مثل اضافه شدن ترجمه فرانسه و آلمانی به این نرم افزار.

خلاصه با کاربرد های زیادی که در ادامه مطلب خدمتتون عرض میکنیم چیا هستن باید به اطلاعتون برسونم که امروزه با گذشت بیش از ۵۰ بروزرسانی ارائه شده از این نرم افزار در حال استفاده از ورژن ۱۸.۴.۰.۴۱ هستیم که محصول سال ۲۰۲۱ کمپانی ادوبی هست.

کاربرد های افتراکت که حتی فکرشم نمیکنید

ببینید دوستان اگه بخوام خیلی مختصر و مفید مطلب رو برسونم باید بگم که افترافکت برای خلق موشن گرافی ها، ساخت جلوه های ویژه و خفن ترین سکانس هایی که تو فیلم های هالیوودی میبینید ساخته شده. تمام فیلم ها و صحنه هایی که جلوه های ویژه در اون ها به کار رفته باشه با افترافکت ساخته شدن.

سکانس ها و اتفاقات ابرقهرمانی تیم انتقام جویان رو یادتونه؟ یا صحنه های خفن لیگ عدالت که سوپرمن و بقیه ابرقهرمان ها چه گرد و خاکی میکردن؟ یا تمام فیلم ها و صحنه هایی که تو سکانس های خاص و تیتراژ های اونا میدیدین همه و همه با افترافکت ساخته شدن. اصلا کار این نرم افزار اینه که بیاد و به ما توانایی اینو بده صحنه هایی رو بسازیم که صرفا با فیلم برداری و چسبوندن استوک فوتیج ها به همدیگه امکان پذیر نیست.

با افترافکت چه تصاویری میتوان خلق کرد؟ | مجله تخصصی آموزشگاه ریکولی

بله، تمام فیلم هایی که گفتیم میتونن با پریمیر ساخته بشن و تدوینشون با اون نرم افزار انجام بشه ولی باز هم برای ساخت جلوه های ویژه، موشن گرافی ها، انیمیشن های تو فیلم، صحنه های سه بعدی و… باید افترافکت رو باز کرد. متوجه شدین؟ افترافکت برنامه تدوین نیست و به کمک ما اومده تا بتونیم مثل یک نقاشی چیزایی که میخوایم رو در ویدئوی خودمون به وجود بیاریم.

حالا میخوایم چند تا از قابلیت ها و کارایی که میشه با افترافکت انجام داد رو براتون در زیر یادداشت کنیم:

  • ساخت افکت برای متن
  • مدیریت نویز تصویر
  • اعمال افکت های شبیه سازی
  • استفاده از افکت های چند کاناله سه بعدی
  • خلق اشکال متحرک دو بعدی و سه بعدی
  • قابلیت استفاده از کاملترین طیف رنگی برای خلق جلوه ها
  • متحرک سازی هدایت شده
  • هماهنگی با کد های تحت وب
  • قابلیت کار با چند دوربین برای ساخت جلوه های بصری سه بعدی
  • طراحی انیمیشن برای صفحات وب با فرمت swf

دیدین، دستتون خیلی بازه برای ساخت جلوه های ویژه که کار اصلی این نرم افزاره و اگر کار کردن باهاش رو بلد باشید شما هم میتونید ویدئوهایی رو بسازید که همیشه از دیدنشون در فیلم ها و ویدئوهایی که جلوه های ویژه در اون ها به کار رفته بود، هیجان زده میشدید.

مقاله پیشنهادی ریکولی: با افترافکت چه کارهایی میشه کرد؟

استفاده از افترافکت برای چه کسانی مناسبه؟

خیلی از دوستان سوال میکنن که خوبه ما هم افترافکت یاد بگیریم؟ ما همیشه اولین جوابمون اینه که اول این نرم افزار رو بشناسید و کاربرد هاشو بدونید و اون وقت اگر برای رسیدن به هدفتون کمکتون میکرد باید یاد بگیریدش. مثلا اگر قصد دارید یک تدوینگر ساده باشید و با تدوین کسب درآمد محدودی داشته باشید نیازی بهش ندارید ولی اگر میخواید صحنه هایی رو بسازید که هر کارفرمایی از تخصص و کیفیت بالای کارتون حیرت زده بشه حتما باید یاد بگیریدش. چون همونطور که میدونید امروزه استفاده از تکنیک های موشن گرافی و ساخت جلوه های ویژه میتونه هر ویدئویی رو به شدت جذاب تر کنه.

حالا اگر شما هم از هنرمندانی هستید که در حوزه هنرهای بصری فعالیت دارید، کارتون ساخت انیمیشنه، شرکت تبلیغاتی دارید، کارتون ساخت ویدئو و تدوینه، متخصص شبکه های اجتماعی هستید و میخواید تولید محتوای خودتون رو به شدت قوی تر کنید باید این نرم افزار رو با تمرین های خیلی دقیق یاد بگیرید که قول میدم از این تخصص کیفیت و درآمد کارتون تغییر فوق العاده ای خواهد داشت.

سیستم مورد نیاز افترافکت

شما میتونید با استفاده از ویندوز ۱۰ و یک رم ۸ گیگابایتی و کارت گرافیک ۴ گیگابایتی این نرم افزار رو نصب کنید. البته داشته یک هارد دیسک ssd میتونه از نکات مثبت سیستمتون باشه و یک مانیتور ۱۲۸۰*۱۰۸۰ میتونه به شما برای کار این نرم افزار کمک زیادی کنه. کلا سخت افزار و نرم افزار خیلی خفنی لازم نداره و با همین سیستم سطح متوسط هم میتونید کار با این نرم افزار رو شروع کنید و نیاز نیست اگر میخواید تازه کارتون با این برنامه رو شروع کنید هزینه خیلی زیادی برای تهیه سیستم بذارید کنار. ولی توجه کنید که برای کار با جدیدترین ورژن که فعلا ورژن سال ۲۰۲۱ هست باید حتما ویندوز ۱۰ داشته باشید و کمتر از اون به دردتون نمیخوره.

نرم افزار افترافکت چیست و چه کاربردهایی دارد؟ | مجله تخصصی آموزشگاه ریکولی

درآمد یک متخصص افترافکت چقدره؟

این سوالیه که تقریبا تمام دانشجوهای ما ازمون میپرسن. دوست خوب من تخصص کار با افترافکت جزو تخصص هاییه که درآمدش میتونه نامحدود باشه. یعنی بسته به کیفیت و تجربه کار شما قطعا پروژه های سنگین تر و با قیمت بالاتری رو دریافت میکنید و اگر تیم سازی کنید و شرکت خودتون رو به مرور زمان راه اندازی کنید درآمد بالای شما تضمین شدس. مهم اینه چطور فکر میکنید و چه برنامه ای برای پیشرفت کاری خودتون میریزید.

من پیشنهاد میکنم حتی با کمترین امکانات به عنوان یک فریلنسر در خونه خودتون شروع به کار کنید و به مرور زمان درآمدتون رو خرج پیشرفت تخصصتون، تیم سازی و تهیه امکانات و تجهیزات مورد نیازتون کنید. شاید چند سال طول بکشه و در این مسیر شکست ها و پیروزی های تلخ و شیرینی رو تجربه کنید ولی اگر یک فعالیت تخصصی و مستمر در این حوزه داشته باشید شما هم میتونید به هدفتون برسید.

متاسفانه باید حقیقت تلخی رو بگم و اون اینه که امروزه در کشور ما ضعف وجود نیروی متخصص در هر حوزه ای مخصوصا حوزه دانش گرافیک و کلا کار با کامپیوتر به شدت حس میشه. دلیل اونم همین شرایط اقتصادی و سختی هاییه که هممون دچارش هستیم و سرعت رشدمون رو کم کرده ولی باید بگم اگر دنبال یک راه نجات هستید باید متخصص بشید و اگر به این حوزه علاقه مند هستید، افتر افکت یکی از همون کلید های طلایی شماست.

پس متخصص شو، درآمد کسب کن (حتی کم)، سیستم سازی کن، تجهیزاتتو ارتقا بده و سعی کن روز به روز به فکر گسترش کسب و کارت باشی و مطمئن باش به درآمد خوب هم میرسی.

از کجا افترافکت یاد بگیرم؟

ببین دوست عزیزم اگر قصد داری کار کردن با نرم افزار افترافکت رو یاد بگیری باید بگم که یادگیری این نرم افزار هم مثل تمام نرم افزار های دیگه دو راه داره. اولین راه اقدام به یادگیری از طریق ثبت نام در یک دوره آموزشی هست که شاید صرف سه ماه شما رو تبدیل به یک متخصص کامل در این حوزه کنه.

راه عقلانی ای هم هست و اگر پولشو داشته باشید واقعا شمارو جلو میندازه. ولی راه دوم هم نباید فراموش کنید که همیشه وجود داره و اونم استفاده از آموزش های رایگان این حوزه هستش. حالا ما هر دو مسیر رو به خوبی به شما نشون میدیم.

آموزش افترافکت

اما اگر همین الان قصد استفاده از آموزش های مربوط به افترافکت رو دارید باید بگم که میتونید از آموزش افترافکت در آموزشگاه ریکولی استفاده کنید. این آموزش هارو میتونید با کلیک روی لینک ببینید که توسط تیم آموزشی ریکولی برای شما منتشر شده.

خوب دوستان ممنون از این که تا آخر این مطلب همراه ما بودید و حالا از شما خواهش میکنم با مطرح کردن سوالات و نظرات خودتون در کامنت های زیر به ما کمک کنید که بتونیم بیشتر با شما در ارتباط باشیم و محتوای مورد نیاز شما رو در این حوزه منتشر کنیم. خیلی خوشحالیم که همراهی شما رو داریم و قطعا کامنت های شما در سریع ترین زمان ممکن پاسخ داده میشن.

جستجو کردن

محصولات پرطرفدار