چطوری با نرم افزار pantone studio پالت رنگی بسازیم؟ | وبلاگ آموزشگاه ریکولی

ساخت پالت رنگ با نرم‌افزار Pantone Studio

سلام بچه‌ها امیدواریم حال تک‌تکتون عالی باشه و تا امروز لحظات مفیدی رو سپری کرده باشین؛ ما برگشتیم با یه مقاله دیگه از ریکومگ. توی این سری از مقالمون می‌خوایم درباره ساخت پالت رنگ با نرم‌افزار Pantone Studio صحبت کنیم.

هر کدوم از شما که تو حوزه طراحی و گرافیک فعالیت می‌کنن؛ برای پروژه‌های مختلف نیاز به ساخت پالت رنگی دارین تا به کمک اون بتونین رنگ‌های مناسبی رو توی پروژتون استفاده کنین. Pantone Studio از اون دسته نرم‌افزارهاست که ساخت پالت رنگ رو برای شما خیلی آسون کرده؛ در واقع این برنامه به شما کمک می‌کنه تا رنگ‌ها رو شناسایی کنین و اون‌ها با همدیگه تطبیق بدین.

خب حالا که یه آشنایی کوچیک با نرم‌افزار Pantone Studio پیدا کردین؛ بریم سر اصل مطلب تا خیلی دقیق‌تر با اون آشنا بشین.

نرم‌افزار Pantone Studio چیه؟

نرم‌افزار Pantone Studio یه برنامه رنگ‌یابی و ساخت پالت هست که به کاربرها اجازه میده تا رنگ‌ها رو براساس نیازهای طراحی و گرافیک به صورت آنلاین و آفلاین شناسایی کنن و کنار هم بچینن. در واقع شما با بدست آوردن اسم رنگ‌ها به کمک کد RGB و HEX می‌تونین خیلی سری پالت مورد نظرتون رو بسازین.

نرم‌افزار Pantone Studio روی ویندوز و مک نصب میشه و خوشبختانه ورژن موبایل اون هم وجود داره. البته این نرم‌افزار فقط برای سیستم عامل iOS در دسترس هست؛ اما برای کاربرهای اندروید هم یه برنامه‌ریزی شده تا از امکانات این نرم‌افزار بی‌بهره نمونن.

پس اگه سیستم عامل گوشی شما اندروید هست؛ فقط کافیه بخش Color Tools این نرم‌افزار رو بررسی کنین، توی این بخش یسری ابزار رایگان برای ساخت پالت رنگ براتون مهیا شده.

مقاله پیشنهادی: آموزش تبدیل عکس به نقاشی با فتوشاپ

چه کسایی می‌تونن از نرم‌افزار Pantone Studio استفاده کنن؟

استفاده از رنگ فقط برای نقاش‌ها نیست؛ در واقع طراحای وب، طراحای دیجیتال و گرافیک، عکاسا، طراحای داخلی و طراحای مد هم با رنگ‌ها و پالت رنگی سروکار دارن.

برای مثال اگه شما یه طراح مد هستین، می‌تونین از نرم‌افزار Pantone Studio برای تعیین رنگ انواع مختلف پارچه‌ها مثل پنبه، چرم و متالیک استفاده کنین؛ ساخت پالت رنگ به شما کمک می‌کنه تا تصویر دقیقی از رنگ ظاهری پارچه‌های مختلف توی ذهنتون داشته باشین.

چطوری با Pantone Studio  پالت رنگ بسازیم؟

کار با نرم‌افزار Pantone Studio شاید در دفعه‌های اول برای شما یکم گیج‌کننده باشه؛ اما وقتی چندبار با این برنامه کار کنین، استفاده ازش براتون خیلی ساده و راحت میشه. در ادامه این بخش می‌خوایم مراحل ساخت پالت رنگ با نرم‌افزار Pantone Studio رو بهتون توضیح بدیم؛ پس همراهمون باشین.

مرحله اول: یه تصویر انتخاب کنین.

برای انتخاب عکس ممکنه چیزهای متفاوتی مدنظرتون باشه؛ برای مثال ممکنه یه تصویر خاص توی ذهنتون داشته باشین یا توی دنیای واقعی با یه صحنه خاص برخورد کرده باشین و از اون عکس گرفته باشین، در هر صورت Pantone Studio این امکان رو برای شما فراهم کرده که هر نوع عکسی رو توی این نرم‌افزار آپلود کنین.

حتی خود این برنامه هم عکس در اختیارتون می‌ذاره؛ پس برای استفاده از عکس‌های Pantone Studio روی بخش Colors Image Studio در قسمت پایین، سمت چپ صفحه ضربه بزنین. با ورود به این بخش کلی عکس به شما نمایش داده میشه که استفاده از همشون براتون فراهم هست. اگه می‌خواین از تصویری استفاده کنین که قبلا اون رو دانلود کردین، فقط کافیه روش ضربه بزنین تا تو کم‌ترین زمان ممکن اون تصویر توی Pantone Studio براتون باز بشه.

اگه می‌خواید تصاویر بیشتری ببینین تا بهترین رو انتخاب کنین؛ پس روی فلش رو به پایین که در بالای صفحه هست، ضربه بزنین و با جستجو در بخش Inspiration، Unsplash، Pinterest یا Tumblr می‌تونین عکس مورد نظرتون رو انتخاب کنین و برای تایید نهایی روی تصویری که انتخاب کردین ضربه بزنین. اگه می‌خواین از عکس‌های آماده استفاده نکنین و خودتون عکس بگیرین.

پس از صفحه اصلی Pantone Studio روی نماد دوربین که در گوشه سمت چپ پایین برنامه قرار داره، ضربه بزنین؛ با این کار دوربین براتون فعال میشه. با فعال شدن دوربین و گرفتن اون روی صحنه دلخواه پنج‌تا رنگ توی یه پالت رنگی مرکزی و یه پالت رنگی عمودی براتون نمایش داده میشه که همه رنگ‌هاشون هم قابل تغییر هستن.

مرحله دوم: نمونه‌های رنگی خودتون رو انتخاب کنین.

بعد از انجام مرحله قبل، نرم‌افزار Pantone Studio یه پالت رنگی مطابق عکسی که انتخاب کردین در اختیارتون قرار میده؛ پس اگه از پالت رنگی که این برنامه در اختیارتون قرار داده راضی هستین که خیلی هم عالی، اما اگه پالت رنگی مطابق سلیقتون نیست می‌تونین رنگ‌های جدیدی انتخاب کنین.

پس برای انتخاب رنگ جدید تنها کاری که باید انجام بدین اینه که روی دایره رنگی که می‌خواید رنگاش رو تغییر بدین ضربه بزنین و دایره رو توی ناحیه‌ رنگی که مد نظرتون هست آروم بکشین؛ با این کار رنگ‌های دایره براتون تغییر می‌کنه. با ضربه زدن روی هر رنگ می‌تونین اسم دقیق اون، مقدار RGB و کد HEX اون رو مشاهده کنین. اگه تعداد رنگ‌هاتون زیاد هست؛ پس برای دیدن جزئیات همشون روی هر نمونه رنگ جداگانه ضربه بزنین و اون رو به قسمت خالی که در پایین نرم‌افزار Pantone Studio وجود داره بکشین.

 مرحله سوم: پالت رنگ خودتون رو ایجاد کنین.

بعد از طی کردن مرحله قبل، پالت رنگی شما آماده هست و می‌تونین اون رو ذخیره کنین؛ اما قبل از این کار، نرم‌افزار Pantone Studio این امکان رو به شما میده تا پالت رنگیتون رو توی چند تا سناریوی مختلف آزمایش کنین تا به یه دید کلی برای لوگو، طراحی داخلی و طراحی دیجیتال برسین.

در ادامه روی بخش Studio ضربه بزنین تا پالت رنگ شما روی تصویری که قبلا انتخاب کردین اعمال بشه؛ اگه بعد این کار دوست داشتین پالت رنگیتون رو دوباره تغییر بدین، می‌تونین به مرحله انتخاب رنگ‌های پالت برگردین و اون‌ها رو مجدد انتخاب کنین. در نهایت بعد از این که پالت رنگ دلخواهتون رو ساختین روی بخش جزئیات ضربه بزنین و براش یه اسم انتخاب کنین تا اون رو راحت‌تر پیدا کنین و حتی می‌تونین به جزئیات این پالت مکان یا تصویر هم اضافه کنین.

آموزش کار با نرم افزار pantone studio | وبلاگ آموزشگاه ریکولی

چطور از پالت رنگی Pantone Studio استفاده کنیم؟

زمانی که پالت رنگ خودتون رو توی نرم‌افزار Pantone Studio ایجاد کردین؛ روی نماد اشتراک‌گذاری در گوشه بالای سمت راست صفحه ضربه بزنین و براتون دوتا گزینه نمایش داده میشه که تو بخش پایین دربارشون توضیح میدیم.

اگه کاربر Adobe هستین.

اگه حساب کاربری Adobe دارین یا از نرم‌افزارهای دیگه Adobe استفاده می‌کنین؛ می‌تونین پالت رنگی که در Pantone Studio ساختین رو به Creative Cloud ارسال کنین. جالبه بدونین می‌تونین پالت رنگی رو به صورت مستقیم هم توی فتوشاپ آپلود کنین که این کار با یه کلیک ساده خیلی راحت انجام میشه.

علاوه بر این‌ها می‌تونین پالت رنگی خودتون رو مستقیم توی نرم‌افزارهای دیگه Adobe هم آپلود کنین؛ به عنوان مثال می‌تونین یه پالت رنگی در Adobe In Design ذخیره کنین یا می‌تونین یه پالت رنگی در Adobe Illustrator ذخیره کنین.

اگه از نرم‌افزارهای دیگه‌ای استفاده می‌کنین.

اگه برای کارهای گرافیکی و طراحی از نرم‌افزارهای دیگه‌ای استفاده می‌کنین؛ پس برای استفاده از پالت رنگی که توی Pantone Studio ساختین، دوتا راه براتون وجود داره:

  •       راه اول اینه که تصویر دلخواهتون رو در هر برنامه یا نرم‌افزاری که استفاده می‌کنین، آپلود کنین. با ابزار قطره چکون رنگ مورد نظرتون رو انتخاب کنین و اون رو به عنوان نمونه ذخیره کنین یا اون رو مستقیم با ابزار برس انتخاب کنین. این کار رو می‌تونین ادامه بدین و از این رنگ تو پروژه‌های دیگتون هم استفاده کنین.
  •       راه دوم اینه که مقدار RGB یا کد HEX رو به صورت دستی وارد کنین؛ چون اکثر نرم‌افزارها به شما این امکان رو میدن تا مقادیر رنگ رو به صورت دستی تنظیم کنین.

حرف آخر ریکومگ درباره Pantone Studio

خب تا اینجای کار با نرم‌افزار Pantone Studio به خوبی آشنا شدین و فهمیدین چطور میشه یه پالت رنگی توی این برنامه ساخت. قطعا برای ساخت پالت رنگی نرم‌افزارهای زیاد و متنوعی وجود داره؛ اما جالبه بدونین هیچ کدوم از اون‌ها مثل Pantone Studio کاربردی و آسون نیستن.

Pantone Studio با داشتن بیشتر از ۱۰۰۰۰ رنگ به شما کمک می‌کنه تا پالت‌های رنگی جذاب و خلاقانه‌ای بسازین که نمونه‌های اون توی هیچ نرم‌افزاری وجود نداره. پس اگه شما از اون دسته افرادی هستین که ساخت پالت رنگی همیشه براتون واجب بوده؛ اما به خاطر تنبلی یا ناآشنا بودن با این کار سراغش نمی‌رفتین، پیشنهاد می‌کنیم دیگه بیشتر از این زمان رو هدر ندین و برین ساخت پالت رنگ توی Pantone Studio رو امتحان کنین.

مرسی که مثل همیشه با ریک‌مگ همراه بودین؛ منتظر سوالات و نظراتتون توی بخش کامنت هستیم.

جستجو کردن

محصولات پرطرفدار