عکاسی محاسباتی چیه و چجوری کار میکنه؟
- آموزش رایگان, عکاسی و ادیت
- [reading_time]
سلام بچهها، امیدواریم حال همگیتون عالی باشه و تا امروز مسیر موفقیت رو به درستی طی کرده باشین؛ ما برگشتیم با یه مقاله دیگه از ریکومگ.تو این سری از مقالمون قصد داریم درباره عکاسی محاسباتی صحبت کنیم. عکاسی محاسباتی همون تکنولوژی هست که شما به کمک اون میتونین با گوشیهای همراهتون عکسهای با کیفیت بگیرین. اما واقعا عکاسی محاسباتی چیه و چجوری کار میکنه؟
عکاسی محاسباتی تکنولوژی هست که از طریق نرمافزارها کمک میکنه تا عکسهای دیجیتال با بهترین کیفیت به وسیله گوشیهای هوشمند گرفته بشن. عکاسی محاسباتی به روشهای مختلفی انجام میشه؛ اما بیشتر استفاده از این نوع عکاسی توی گوشیهای همراه هست.
در واقع عکاسی محاسباتی تا حد خیلی زیادی عامل کیفیت بالای دوربین گوشیهای هوشمند هست و همین موضوع باعث میشه تا گوشیهای هوشمند در مقایسه با دوربینهای بزرگ و گرون، کیفیت بهتری داشته باشن. خب در ادامه این مقاله میخوایم بگیم عکاسی محاسباتی شامل چیه و چجوری موجب بهتر شدن تصویرها میشه؛ پس مثل همیشه باهامون همراه باشین.
اگر که به عکاسی علاقه دارید به مقاله تفاوت عکاسی فیلم با عکاسی دیجیتال یه سری بزنید.
عکاسی محاسباتی چجوری باعث بهبود تصاویر میشه؟
به زبون سنتی هر عکسی از طریق دوتا فرآیند اصلی ساخته میشه. فرآیند اول شامل نور دوربین هست که به کمک لنز و سنسور دوربین تنظیم میشه و فرآیند دوم شامل پردازش تصویر هست که شامل ساخت فیلم و دستکاری عکسها از طریق نرمافزارهایی مثل فتوشاپ هست.
در مقابل تعریف سنتی عکاسی، عکاسی محاسباتی به صورت خودکار و در حین فرآیند عکاسی انجام میشه. برای مثال زمانی که دوربین گوشی هوشمند خودتون رو روشن میکنین، چندتا کار در حال انجام هست که شامل تجزیه و تحلیل رنگ محیط اطراف و تشخیص اشیا مثل چهره هست. در واقع فرآیند عکاسی محاسباتی قبل، حین و بلافاصله بعد از عکس گرفتن اتفاق میفته و کمک میکنه تا کیفیت عکسها بالاتر بره.
عکاسی محاسباتی شامل چه کارهایی میشه؟
خب توی این بخش میخوایم درباره عملکردهای عکاسی محاسباتی توی دوربین گوشیهای هوشمند صحبت کنیم. این نوع از عکاسی عملکردهای مختلفی داره، اما موضوع بحث ما درباره عملکرد عکاسی محاسباتی تو گوشیهای هوشمند هست؛ پس بیشتر از این معطلتون نمیذاریم و میریم سر اصل مطلب.
چیدمان تصویر
یکی از کارهایی که عکاسی محاسباتی انجام میده چیدمان تصویر هست؛ در واقع چیدمان به معنای ترکیب کردن چندتا تصویر در کنار هم هست تا کیفیت هر کدوم حفظ بشه. دوربین گوشیهای هوشمند در مواقع عکاسی با برد دینامیکی بالا از عملکرد چیدمان تصویر استفاده میکنه. این عملکرد عکاسی محاسباتی باعث میشه تا دوربین گوشی هوشمند خیلی سریع و به صورت متوالی عکس بگیره و به کمک عملکرد چیدمان تصویر نوردهی عکسها به درستی تنظیم بشه.
چیدمان تصویر موجب میشه تا با روی هم قرار گرفتن عکسها، جزئیات روشن و تاریک هر عکس به درستی حفظ بشه. این عملکرد عکاسی محاسباتی باعث میشه تا موقع عکس گرفتن از غروب آفتاب، کیفیت هر بخش عکس به درستی حفظ بشه و در واقع عملکرد چیدمان تصویر باعث میشه تا هم نور خورشید و هم بخش تاریک ابرها با وضوح بالا توی عکس باقی بمونن.
Pixel Binning
یکی از مشکلهای گوشیهای هوشمند اینه که سنسور دوربین اونها خیلی کوچیک هست و همین موضوع باعث میشه تا پیکسل دوربین گوشیهای هوشمند هم به همین اندازه کوچیک باشه. در واقع هر چی سنسور کوچیکتر باشه نور کمتری رو به پیکسلهای بزرگتر دوربین وارد میکنه و همین موضوع باعث میشه تا کیفیت تصاویر پایین بیاد.
عملکرد Pixel Binning تو عکاسی محاسباتی باعث میشه تا به کمک پیکسلهای اضافه مشکل کوچیک بودن سنسورهای دوربین گوشیهای هوشمند حل بشه و در طی عکاسی محاسباتی هر چهار پیکسل اضافه تبدیل به یه پیکسل اصلی بشن. درسته که با حضور این پیکسلها، وضوح دوربین یه چهارم کاهش پیدا میکنه؛ اما ارزشش رو داره چون باعث بالا رفتن کیفیت عکس میشه.
تصحیح رنگ
عملکرد تصحیح رنگ در عکاسی محاسباتی باعث میشه تا هر دوربین گوشی هوشمند به صورت خودکار یسری تنظیمات برای متعادل کردن رنگها داشته باشه. دوربین گوشیهای هوشمند با کمک این عملکرد اطلاعاتی درباره دمای رنگ محیط دریافت میکنن و تعیین میکنن که چه نوری تو عکس به فراوونی وجود داره.
در واقع دوربین اطلاعات مربوط به رنگ مثل درخشش گرم رنگ نارنجی و نور فلورسنت رنگ آبی رو دریافت میکنه و رنگ عکس رو متناسب با این اطلاعات تنظیم میکنه.
دستکاری تن رنگها
به کمک عملکرد دستکاری تن رنگها هر دوربین گوشی هوشمند جلوههای مختلفی روی عکسها مثل شارپینگ، کاهش نویز و دستکاری روی صدا ایجاد میکنه. برای مثال شارپینگ روی فوکوس تصاویر اعمال میشه و کاهش نویز بخشی از دونههای کم نور تصویر رو از بین میبره. در واقع عملکرد دستکاری تن رنگها مثل فیلتر عمل میکنه و سایهها، هایلایتها و تنهای میانی رنگ رو تو عکس تغییر میده تا ظاهر عکسها جذابتر بشه.
کاربردهای عکاسی محاسباتی
عکاسی محاسباتی کاربردهای شگفت انگیزی توی دوربین گوشیهای هوشمند ایجاد کرده که همین موضوع باعث محبوب شدن این عکسها میشه. در ادامه این بخش میخوایم چندتا کاربردهای اصلی عکاسی محاسباتی برای دوربین گوشیهای هوشمند رو بیان کنیم.
عکاسی تو شب
یکی از کاربردهای اصلی عکاسی محاسباتی عکاسی در شب هست. در واقع این نوع از عکاسی باعث میشه تا دوربین گوشیهای هوشمند عکسهایی با وضوح و کیفیت بالا بگیرن.
عکاسی نجومی
یکی از کاربردهای دیگه عکاسی محاسباتی عکاسی نجومی هست، البته این کاربرد توی بعضی از گوشیها اعمال شده. در طی فرآیند عکاسی محاسباتی نوردهی به صورت طولانی مدت به سنسور وارد میشه و همین موضوع باعث میشه تا دوربین نور کافی دریافت کنه. همین میزان نوردهی باعث ترکیب شدن تصاویر و ظاهر شدن ستارهها تو تصویر میشن.
حالت پرتره
یکی دیگه از کاربردهای عکاسی محاسباتی حالت پرتره هست؛ در واقع به کمک حالت پرتره عمق میدون دوربین گوشیهای هوشمند مشخص میشه و همین موضوع باعث گرفتن عکسهای پرتره جذاب میشه. در واقع در طی حالت پرتره صحنه پشت دوربین ایزوله میشه، امکان فوکوس کردن به دوربین اضافه میشه و در نهایت عکس پرتره گرفته میشه.
حالت پانوراما
یکی از کاربردهای عکاسی محاسباتی حالت پانوراما هست که شامل ترکیب چندین عکس توی یه تصویر هست. در طی حالت پانوراما دوربین گوشیهای هوشمند چند تا عکس مختلف رو توی یه عکس بزرگ کنار هم میچسبونن.
حرف آخر ریکومگ درباره عکاسی محاسباتی
خب تا اینجای کار درباره نحوه کار و کاربردهای عکاسی محاسباتی تو دوربین گوشیهای هوشمند صحبت کردیم. در واقع عکاسی محاسباتی باعث شده تا تصویرهای گرفته شده به وسیله دوربین گوشیهای هوشمند به حد خیلی زیادی بهبود پیدا کنن و کیفیت اونها خیلی بالا بره.
عکاسی محاسباتی کمک میکنه تا دوربین گوشیهای هوشمند در مقایسه با سایر دوربینها، عکسهای خیلی جذابتری بگیرن و همین موضوع باعث بالا رفتن رضایت افراد مختلف از عکسهای گوشیهای هوشمند میشه. مرسی که مثل همیشه با ریکمگ همراه بودین؛ منتظر نظرات و سوالاتون تو بخش کامنت هستیم.