مسیر شغلی یه فتوشاپ کار برای موفقیت تو این حوزه چیه؟
- آموزش رایگان, عکاسی و ادیت
- [reading_time]
سلام به همه دوستان، امیدوارم حال تک تکتون مثل همیشه عالی باشه و دائم در حال کسب دانش و اطلاعات باشین؛ ما برگشتیم با یه مقاله دیگه از ریکمگ. خب امروز میخوایم باهاتون درباره مسیر شغلی یه فتوشاپ کار حرف بزنیم، خیلی بحث هیجان انگیزیه.
میدونیم که برای خیلیهاتون این سوال پیش اومده که خب فتوشاپم یاد گرفتم، اصلا بعدش چی؟ امروز اومدیم تا به خیلی از سوالای ذهنیتون جواب بدیم و چالشهاتون رو برطرف کنیم. دیگه همه شما میدونین که فتوشاپ یه نرمافزار پرکاربرد برای ویرایش تصاویر هست که کلی طراح، گرافیست و تدوینگر ازش استفاده میکنن.
از حق نگذریم، محبوبیت فتوشاپ بیدلیلم نیست؛ چون کلی ابزار قدرتمند و حرفهای در اختیار کاربرا قرار میده. در واقع هر کسی با دونستن مهارتهای اولیه کامپیوتر، داشتن ذوق هنری نسبی و آشنایی کامل با اصول رنگ شناسی میتونه کار با فتوشاپ رو یاد بگیره و تبدیل به یه طراح و گرافیست حرفهای بشه و مسیر شغلی خاصی رو دنبال کنه.
خب خیلی از شماهایی که کار با فتوشاپ رو انتخاب میکنین، خیلی با مسیر شغلی و تحصیلی اون آشنایی ندارین، تو این مقاله میخوایم دید شما رو نسبت به این موضوع باز کنیم؛ پس مثل همیشه همراهمون باشین.
تحصیلات مورد نیاز برای ورود به حیطه شغلی یه فتوشاپ کار
فتوشاپ از اون دسته نرمافزارهایی هست که یادگیری اون برای تمامی افراد راحته؛ اما خب یه پیش زمینه تحصیلی میتونه سرعت یادگیری آدما رو زیاد میکنه. افرادی که تو رشته طراحی گرافیک تحصیل میکنن، مهارتهای هنری زیادی دارن که همین موضوع باعث میشه تا نسبت به بقیه آدما زودتر با جزئیات و ابزارهای فتوشاپ آشنایی پیدا کنن.
افرادی که تمایل دارن تو حوزههای مربوط به طراحی گرافیک کار کنن، باید بدونن که داشتن تحصیلات آکادمی در رشته هنر و گرافیک میتونه شانس اونها رو برای استخدام افزایش بده. البته برای اینکه تو کار با نرمافزار فتوشاپ ماهر بشین باید یسری مهارت در ارتباط با کامپیوتر بلد باشین؛ علاوه بر این تسلط به مبانی تصویرسازی و تئوری رنگ هم برای کار با فتوشاپ خیلی مفید هست.
خب شاید براتون سوال بشه که علاوه بر تحصیلات دانشگاهی دیگه چه دانش و مهارتی باید بلد باشیم؟ تسلط به اصول طراحی و زیباشناسی، توانایی انجام کار تیمی، داشتن ایدههای خاص و دانش نسبی در حوزه بازاریابی و تبلیغات از جمله دانش و مهارتهایی هست که باید به عنوان یه فتوشاپ کار کسب کنین.
مسیر شغلی فتوشاپ
همه شما میدونین که برای دیده شدن تو دنیای امروز باید از تبلیغات بصری و دیجیتال استفاده کرد و همین موضوع باعث شده تا خیلی از شرکتها به طراحای گرافیک خلاق و با تجربه نیاز داشته باشن. در واقع طراح گرافیک به شرکتها کمک میکنه تا محتوای بصری برای رسانههای اجتماعی، وبسایتها و رسانههای چاپی تولید کنن.
پس با این تفاسیر تقاضا برای استخدام طراح گرافیست و کسی که به کار با فتوشاپ ماهر باشه خیلی زیاد هست و شرکتها معمولا طراحایی رو ترجیح میدن که سالها تجربه در کار با فتوشاپ دارن. پس اگر میخواید کار با فتوشاپ رو به عنوان یک شغل انتخاب کنین باید تسلط کافی به مفاهیم مربوط به طراحی گرافیک داشته باشین. در واقع یادگیری فتوشاپ برای افرادی که تو حوزه عکاسی و طراحی فعالیت میکنن خیلی خیلی مفید هست و آینده شغلی خیلی خوبی داره.
موقعیتهای شغلی مرتبط با نرمافزار فتوشاپ
شغلهای زیادی در حوزه دیجیتال وجود داره که وابسته به یادگیری نرمافزار فتوشاپ هستن؛ پس اگر تازه تصمیم به یادگیری فتوشاپ گرفتین، تو سالهای آینده شغلهای زیادی براتون فراهم میشه. در ادامه چند مورد از شغلهای مرتبط با فتوشاپ رو بهتون معرفی میکنیم تا با بازار کار این نرمافزار آشنا بشین.
۱-عکاسی
یکی از شغلهای مرتبط با نرمافزار فتوشاپ، عکاسی هست. هر عکاسی برای برطرف کردن ایرادات عکسها، تنظیم رنگ عکس و اضافه کردن جزئیات خلاقانه به عکسها، نیاز داره تا کار با فتوشاپ رو به صورت تخصصی یاد بگیره.
۲- جلوههای بصری
هر فرد هنرمندی که با طراحی و تولید جلوههای بصری سروکار داره باید به صورت تخصصی تو کار با فتوشاپ مهارت داشته باشه. چون پیش تولید جلوههای بصری مثل طراحی شخصیت، نیاز به نرمافزار فتوشاپ داره.
۳-تبلیغات
یکی از شغلهای مرتبط با فتوشاپ تبلیغات هست. در واقع تمام افرادی که تو حوزه تبلیغات کار میکنن باید با فتوشاپ آشنایی کامل داشته باشن که این میزان تسلط و آشنایی بسته به نوع شغل میتونه متفاوت باشه. برای مثال یه طراح گرافیک که تو حوزه تبلیغات کار میکنه، وظیفه اصلیش طراحی محتواهای بصری خاص برای جذب مشتری هست.
حقوق یه فتوشاپ کار
تخمین حقوق برای هر تخصصی کار خیلی سختی هست چون بسته به میزان تجربه، دانش، مهارت و تخصص افراد میشه دستمزدهای مختلفی بهشون داد. اما به صورت کلی برای تعیین رنج حقوق یه طراح گرافیست یا فتوشاپ کار باید به سه تا معیار یعنی سابقه کار، مهارت در طراحی و دانش طراحی توجه کرد.
پس بعد از ارزیابی این سه تا معیار میشه مبلغ دقیق حقوق یه فتوشاپ کار رو مشخص کرد. ما با یه پرس و جو بین شرکتهای مختلف و سرچ تو سایتهای کاریابی ایران به این نتیجه رسیدیم که رنج حقوق یه طراح گرافیست یا فتوشاپ کار بین ۷ تا ۲۵ میلیون میتونه باشه، اما خب این بازه برای افراد با مهارتهای مختلف میتونه متفاوت باشه.
چشمانداز شغلی افراد علاقمند به کار با نرمافزار فتوشاپ
هر فردی که علاقمند به کار با نرمافزار فتوشاپ هست باید بدونه که به روز کردن دانش، مهارت و تخصص تو این حوزه خیلی موضوع مهمی هست. برای این که تو کار با فتوشاپ همیشه بهترین خودتون باشین باید به صورت دائم تو طراحی پروژههای مختلف شرکت کنین و تمرین رو هیچوقت از خودتون دور نکنین. تمرین زیاد با نرمافزار فتوشاپ به شما کمک میکنن تا با تمام ابزارهای اون آشنایی کامل پیدا کنین و بتونین طرحهای خلاقانه زیادی تولید کنین.
مقاله پیشنهادی: سوالات جلسه مصاحبه فتوشاپ
پیشنهاد ریکومگ به فتوشاپ کارها
خب تا اینجای کار با مسیر شغلی یه فتوشاپ کار آشنا شدیم و از جزئیات این حرفه مطلع شدیم. اما میمونه پیشنهاد ریکمگ به شما دوستایی که میخواین یه فتوشاپ کار حرفهای بشین؛ باید بگیم که بهترین توصیه به شما اینه که هیچوقت به هیچ وجه طراحی رو کنار نذارین و برای طرحهای خلاقانه زمان زیادی صرف کنین.
ریکومگ هم با انتشار کلی مقاله مفید و کاربردی کمک میکنه تا اطلاعات شما درباره نرمافزار فتوشاپ روز به روز افزایش پیدا کنه. مرسی که مثل همیشه کنار ما بودین، تو بخش کامنت منتظر نظراتتون هستیم.