با رعایت این نکات کیفیت و جذابیت خروجی کار خود را چند برابر کنید | وبلاگ آموزشگاه ریکولی

با رعایت این نکات کیفیت و جذابیت خروجی کار خود را چند برابر کنید

همونطور که میدونید تدوین یکی از مهمترین مراحل تولید فیلم هست این فرآیند معمولاً بعد از اتمام تصویربرداری شروع میشه. تدوین درکل به معنی کنترل اطلاعات فیلم و تکنیک هایی هستش که تدوینگر با به کارگیری این تکنیک ها، قصه و روایت فیلم رو برای تماشاگر به نمایش می‌ذاره.

اگه شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که تازه وارد حوزه تدوین شدید باید بدونید که یک تدوینگر حرفه ای باید به شکل آگاهانه تمام تصویرها رو به بیننده نشون بده و بهتره که قبل از شروع تدوین پروژه فریم ها رو تک به تک واکاوی کنه تا بتونه روی هر اطلاعاتی که فیلم درون خودش داره مسلط بشه. تو ادامه این مطلب قصد داریم مهمترین نکاتی که این مهارت رو در شما بالا میبره بیان کنیم..

روایت داستان به کار گرفتن تدوین مناسب

قصه گویی و نحوه روایت کردن داستان فیلم مهارتی هستش که تدوینگر به مرور زمان و با انجام دادن پروژه های بیشتر و بیشتر بدستش میاره و در واقع روایتگری هست که داستان فیلم رو پیش میبره و شخص تدوین کننده باید بدونه که با هر برش یا کات چه جوری داستان رو پیش ببره و باید همیشه به امکانات تک به تک نماها حساسیت داشته باشه که بتونه قابلیت‌هایی که هر نما داره رو مشخص کنه.

توجه به صداهای فیلم

از نکاتی که توی تدوین حائز اهمیت هست و حتی توی تیزرهای تبلیغاتی هم کاربرد داره دقت و اهمیت به صداست و توجه تدوینگر به صدا ازتوجه صداگذار اهمیت بیشتری داره و با صدا بهترین لحظات یک فیلم شکل میگیره.

نکاتی برای انجام تدوین حرفه ای | وبلاگ آموزشگاه ریکولی

ارتباط تدوینگر فیلم با کارگردان

شاید کمتر تدوین گری به این نکته توجه داشته باشه اما ارتباط داشتن تدوینگر با کارگردان یک پروژه اون فیلم رو به شیوه مناسبی هدایت میکنه. بهتره بدونید که ارتباط داشتن شما به عنوان تدوینگر با شخص کارگردان باید چند ماه ماه و حتی تو بعضی پروژه ها بالای یکسال باید باشه تا روایت فیلم به بهترین شکل و به صورت متوالی به هم دیگه پیوند بخوره و در واقع توی این ارتباط کارگردان شخص تدوینگر رو راهنمایی میکنه و تدوین گر از او مشاوره میگیره.

ایجاد یک فهرست پروژه مناسب

همیشه یادتون باشه که وقتی قصد دارید که پروژه بزرگی رو شروع به تدوین کنید، باید فهرستی تحت عنوان فهرست پروژه ایجاد کنید و تو اون چند دسته دیگه از فایل ها ایجاد کنید با اسامی زیر:

  • صداها
  • تصاویر
  • گرافیک ها
  • فونتیک های خام
  • موسیقی  و …

و در ادامه هر فایلی که توی پروژه تون به کار میگیرید رو داخل فایل مربوط به خودش قرار بدید. با انجام دادن همچین دسته بندی و استارت زدنی پروژه شما نظم به خصوصی میگیره و دسترسی به فایل ها راحت تر میشه. فراموش نکنید که داشتن چنین نظمی سرعت بیشتری به کار شما میبخشه.

انتخاب کردن قسمت های مهم  و حذف قسمت های اضافی

قبل از اینکه پروژه و به طور رسمی استارت بزنید اول و آخر تکه های فیلم یا کلیپ هارو کات بزنید و قبل اینکه اونها رو به کار اضافه کنید قسمت های مهم هر تکه ای از فیلم رو پیدا کنید. اگر قبل از شروع تدوین این نکته رو بدونید که هیچ مخاطبی علاقه ای به دیدن قسمتهای غیر مهم و اضافی کلیپ ها نداره همیشه اضافات کلیپ ها را از بین می برید.

انتخاب کردن قسمت های مهم  و حذف قسمت های اضافی ویدئو | وبلاگ آموزشگاه ریکولی

انتخاب نرم افزار مناسب تدوین

اگه پروژه ساده ای رو تدوین می کنید، نرم افزار های ساده ترین مثل آی مووی، فاینال کات پرو، ویندوز مووی میکر، و امثال این نرم افزار های ساده برای کار شما کافی هستند. اگر نرم افزار حرفه ای تر و پیچیده تری نیاز دارید که تمام کلیپ ها رو مثل ادوبی فتوشاپ لایه بندی کنه و دارای کلیدهای میانبر باشه نرم افزار هایی مثل پریمیر و افتر افکت مناسب پروژه شما خواهد بود. حتما میدونید که هرچه نرم‌افزارها حرفه ای تر میشن نیازمند آموزش و یادگیری بیشتری هم هستن.

داشتن منبع ضبط صدای جداگانه

همونطور که گفته شد و شما میدونید صداتو تبیین اهمیت زیادی داره و بهتره که برای داشتن یک صدای خوب و واضح جدایی دوربین یک منبعی برای این کار داشته باشید بهترین که از یک میکروفون خوب برای ضبط جداگونه استفاده کنید.

اگر کسی رو در دسترس دارید که میتونه صداها رو به شکل زنده برای شما ضبط کنه از او درخواست کنید تا صداها رو به شکل جداگونه ضبط کنه و توی مراحل بعدی شما میتونید اون فایل صدا رو با فایل خودتون ست کنید. این کار رو میتونید با هماهنگ کردن یا تطابق دادن شکل موج ها صدای دست زدن یا با نرم افزار های مخصوص خودش انجام بدید. مثل نرم افزار های PluraEyes  یا Adobe premiere

داشتن منبع ضبط صدای جداگانه | وبلاگ آموزشگاه ریکولی

تغییر دادن نما ها

از نکات مهم دیگر تدوین این که محتوا و نحوه روایت داستان فیلم باید جذابیت بصری داشته باشد. بنابراین برای ایجاد این جذابیت میتونید به جای استفاده از یک نما برای کل فیلم سعی داشته باشید که از زاویه های مختلف فیلم برداری کنید. این ترفند مثل استفاده از از دو تا دوربین برای ضبط مصاحبه و هماهنگ کردن اون ها هستش.

آموزش پیشنهادی ریکولی: آموزش خروجی گرفتن با حجم استاندارد در پریمیر

البته استفاده از نماهای مختلف به این معنا نیست که هر دقیقه چندین و چند کات انجام بدید بلکه باید تو ذهنتون داشته باشید که مهلکات خوردن ها همزمان با ضرب موسیقی یا دقیقاً موقع توقف در دیالوگ های شخصیت ها قرار بگیره روایتگری کنید. یکی از اصولی که پیشتر بهش اشاره کردیم اینه که از مهارت های تدوین نحوه روایتگری شماست بنابراین در روایت داستان این سه مورد رو به خاطر داشته باشید:

  1. شروع
  2. وسط
  3. پایان

تدوینگر های حرفه ای قصه گویان حاذقی هستن و بدون حضور اون‌ها، فقط مجموعه‌ای از نماهای متفاوت را داریم که هیچ ربطی به همدیگه ندارن تدوینگر ها ساختار نهایی فیلم رو میسازند و افراد حرفه‌ای این حوزه دستمزدهای بالایی رو دریافت میکنن. اصلی ترین نکاتی که برای تدوینگری و نحوه روایت داستان یه فیلم احتیاج بود رو توی این مقاله پشت سر گذاشتیم. نظرات و سوالات شما رو با جون و دل میخونیم و جواب میدیم.

مطالب بعدی ما رو دنبال کنید.

جستجو کردن

محصولات پرطرفدار