چرا باید افترافکت یاد بگیریم و چه کارهایی میتونیم باهاش انجام بدیم؟
- آموزش تدوین, آموزش رایگان, آموزش رایگان افترافکت
- [reading_time]
سلام دوستان امیدوارم حال همتون خوب باشه و برنامه زندگیتون رو روال باشه؛ ما برگشتیم با یه مقاله دیگه از ریکومگ. خب تو اینسری از مقالمون میخوایم درباره کاربرد نرمافزار افترافکت صحبت کنیم، اینکه چرا انقدر بین تدوینگرا و گرافیستا طرفدار داره و هیچ برنامهای جایگزین اون نمیشه. پس در ادامه این بخش درباره مزایا، ویژگیها و کاربردهای افترافکت صحبت میکنیم، مثل همیشه باهامون همراه باشین تا نرمافزار افترافکت رو بهتر بشناسین.
نرمافزار افترافکت چیه؟
افترافکت یکی از نرمافزارهایی هست که توسط شرکت Adobe توسعه پیدا کرده و برای انواع مختلف کارهای گرافیکی، انیمیشن، ویرایش ویدئو و کارهای مرتبط با جلوههای بصری ازش استفاده میشه.
این برنامه ابتدا تو سال ۱۹۹۳ منتشر شد که توسعه دهنده اون، شرکت Company Of Science and Art بوده و بعدها Adobe Inc توسعه این نرمافزار رو به عهده میگیره. جالبه بدونین افترافکت به زبان C++ نوشته شده و آخرین نسخه اون به نام Adobe After Effects CC 2019 هست که تو سال ۲۰۱۸ منتشر شد. این نرمافزار روی سیستم عامل مک و ویندوز قابل اجرا هست.
چرا از افترافکت استفاده کنیم؟
خب حالا که تو بخش بالا با کارایی نرمافزار افترافکت آشنا شدین، این سوال به ذهن شما خطور میکنه که چرا باید از افترافکت استفاده کنیم؟ در جواب این سوال باید بهتون بگیم که واژه After Effect به معنای ابزاری هست که برای اضافه کردن و دستکاری افکت در هر پروژه استفاده میشه. در واقع افترافکت یه نرمافزار مختص جلوههای بصری هست که از اون برای بالا بردن کیفیت پروژه و دستکاری طرحهای گرافیکی استفاده میشه.
همین موضوع باعث شده تا این برنامه بین فیلمسازا و تدوینگرا خیلی پرطرفدار باشه و برای تنظیم رنگبندی ویدئو و تصاویر از اون استفاده کنن. در حالت دقیق میشه گفت که از نرمافزار افترافکت برای انجام کارهای گرافیکی و ویدئویی در رسانه دیجیتال استفاده میشه.
تفاوت Adobe After Effect با بقیه نرمافزارها
خب باید بگیم که نرمافزار افترافکت ویژگیها و مزایای کاربردی زیادی داره که همین موضوع باعث میشه تا اون رو از سایر نرمافزارهای مشابه متمایز کنن. در ادامه میخوایم ۵تا ویژگی پرکاربرد افترافکت رو بهتون معرفی کنیم تا دلیل این محبوبیت رو بدونین.
۱-افترافکت به شما این امکان رو میده تا به کمک جلوههای بصری نتایج خیلی واقعی و طبیعی بگیرین. در واقع این نرمافزار ابزارهای زیادی به شما ارائه میده تا به کمک اونها، ایدههای گرافیکی خودتون رو پیادهسازی کنن.
۲-افترافکت نسبت به سایر نرمافزارهای گرافیکی ادبیات متفاوتی داره، برای مثال Masking برای ایجاد جلوههای بصری و Shaping برای تنظیم هر شی مطابق با گرافیک پروژه استفاده میشه.
۳-افترافکت یسری امکانات پیشرفته داره که مشابه تنظیمات دوربین هست و همین موضوع باعث میشه تا به کمک این امکانات بتونین افکتهای خاصی رو به طرحهای گرافیکیتون اضافه کنین.
۴-افترافکت یسری قالب آماده برای موشن گرافیک داره که شما میتونین از این قالبها برای پروژههای موشن خودتون استفاده کنین.
۵-افترافکت از اون دسته نرمافزارهاست که رابط کاربری خیلی ساده و راحتی داره و همین موضوع باعث میشه تا شما با محیط اون خیلی سریع آشنا بشن. در واقع رابط کاربری افترافکت به نحوی طراحی شده که دسترسی به تمام بخشها برای شما به راحتی امکانپذیر هست.
با نرمافزار افترافکت چه کارایی میشه انجام داد؟
امکانات افترافکت انقدر زیاد و متنوع هست که با اون هر کار موشن گرافیکی میشه انجام داد. موارد بخش پایین به شما این ایده رو میده که چه نوع کارایی میشه با افترافکت انجام داد و هر چقدر بیشتر با این برنامه آشنا بشین، ایدههای جدیدی به ذهنتون میرسه. در ادامه شما رو با چند مورد از وظایف اصلی افترافکت آشنا میکنیم؛ پس باهامون همراه باشین.
متحرک کردن لوگو در افترافکت
به کمک افترافکت میشه لوگوهای مختلف رو به حالت متحرک در آورد؛ در واقع زمانی که تصمیم به متحرک کردن یه لوگو میگیرین، افترافکت بخشهایی از لوگو رو که قابلیت متحرک شدن داره بهتون نشون میده و شما با تغییر ویژگیهای اون بخش و اعمال تغییرات میتونین لوگوی مد نظرتون رو متحرک کنین. این ویژگیها شامل Opacity، Anchor Point، Rotation، Size، Shape و یسری تنظیمات کاربردی دیگه هست. البته میشه یسری ویژگی دلخواه هم انتخاب کرد که با تغییر اونها، لوگوی شما متحرک بشه.
متحرک کردن متن در افترافکت
تو افترافکت هر متنی رو برای هر نوع تبلیغاتی میشه متحرک کرد و جلوههای بصری خاصی به اون اضافه کرد. اضافه کردن پس زمینه به متنهای متحرک هم کار خیلی راحتی هست که توسط نرمافزار افترافکت امکان پذیر هست.
حذف پس زمینه ویدئو در افترافکت
به کمک افترافکت میشه پس زمینه هر ویدئویی رو حذف کرد و با توجه به سلیقه خودتون یه پس زمینه جدید به اون اضافه کنین؛ خوشبختانه تمامی این تغییرات به کیفیت ویدئو هیچ آسیبی وارد نمیکنه. موقعی که پس زمینه رو حذف میکنین، میتونین هر افکت صوتی و تصویری رو به ویدئوتون اضافه کنین.
حرف آخر ریکومگ با شما
خب تا اینجای کار به موضوعاتی اشاره کردیم که باعث شدن تا افترافکت به یه نرمافزار محبوب و پرطرفدار تبدیل بشه. با تمام این ویژگیها خیلی از افراد ممکنه احساس کنن توانایی یادگیری این نرمافزار رو ندارن و هیچوقت به صورت کامل با امکانات اون آشنا نمیشن.
حالا اگر که دوست دارین با این نرم افزار قدرتمند بهتر آشنا بشید به مقاله ابزارهای افترافکت یه سری بزنید!
اما ما باید بهتون بگیم که کار با افترافکت بعد از چند بار تمرین، خیلی راحتتر از دفعات اول میشه؛ پس لطفا کار با این نرمافزار رو پشت گوش نندازین. در واقع بعد از آشنایی نسبی با محیط این نرمافزار، به راحتی میتونین ایدههای خودتون رو روی پروژههای مختلف پیادهسازی کنین. مرسی که مثل همیشه با ریکومگ همراه بودن، منتظر سوالاتتون تو بخش کامنت هستیم.