چرا برای تدوین ویدئو های تاثیرگذار به جلوه صوتی نیاز داریم؟ | وبلاگ آموزشگاه ریکولی

چرا برای پروژه‌های تدوین صدا و ویدیو به جلوه‌های صوتی نیاز داریم؟

سلام بچه‌ها، امیدوارم حال تک تکتون خوب باشه و تا به امروز چیزهای جدید زیادی یاد گرفته باشین؛ ما برگشتیم با یه مقاله دیگه از ریکومگ. موضوع مقاله امروز ما درباره جلوه‌های صدا هست، قطعا اکثر شماهایی که تو کار تدوین صدا و ویدیو هستین از اهمیت جلوه‌های صدا خبر دارین و میدونین چقدر میتونه جذابیت یه فیلم رو تغییر بده؛ ما تو این مطلب می‌خوایم درباره این موضوع حرف بزنیم.

همه کسایی که با ویدیو سر و کار دارن میدونن که موسیقی متن و جلوه‌های صوتی چقدر روی کیفیت ویدیو تاثیر داره. در واقع بعیده که یه ویدیوی جذاب با جلوه‌های بصری خیلی خاص تدوین بشه؛ اما موسیقی اون غیراستاندارد یا ضعیف باشه.

هر ویدیویی یه آهنگ یا قطعه موسیقی مختص به خودش رو داره و یسری جلوه‌ صوتی که تو بخش‌های مختلف ویدیو پخش میشه که هر دوی این‌ها باید براساس پروژه تولید و تدوین بشن. خب در ادامه مقاله می‌خوایم درباره جلوه‌های صوتی(SFX) صحبت کنیم؛ پس باهامون همراه باشین.

جلوه‌های صوتی(SFX) چیه؟

جلوه‌های صوتی(SFX)، افکت صوتی یا افکت صدا که به جلوه‌های شنیداری یا سمعی هم معروف هست به صداهایی گفته میشه که اکثرا غیرطبیعی هستن و با روش‌های هوشمند ساخته میشن. در واقع از جلوه‌های صوتی بیشتر تو رسانه‌ها، آثار شنیداری، دیداری و سمعی بصری مثل ایستگاه‌های رادیو، کانال‌های تلویزیون، فیلم، بازی ویدئویی و خیلی موارد دیگه استفاده میشه.

البته جلوه‌های صوتی فقط مختص ویدیو نیست؛ بلکه تو دنیای واقعی هم ازش استفاده میشه، برای مثال صداهای مختلف آژیر هم نوعی جلوه صوتی هست که بجای استفاده از موسیقی، دیالوگ، کلام و پیام مفهومی مثل خطر و وضعیت اورژانسی، برای شنونده‌ها پخش میشه.

جلوه های صوتی از تاثیر گذار ترین انواع انتقال پیام در ویدئو | وبلاگ آموزشگاه ریکولی

کاربردهای جلوه‌های صوتی در ویدیو

جلوه‌های صوتی یکی از تاثیرگذارترین اجزای ویدیو هستن که تو موارد زیادی کاربرد دارن. در واقع برای انتخاب یه جلوه صوتی مناسب باید تجربه زیادی تو کار تدوین صدا داشت؛ اما بالاخره کم‌تجربه‌ها هم باید از یه جایی شروع کنن تا به موفقیت برسن. خیلی از شما دوستایی که تازه وارد دنیای تدوین ویدیو و صدا شدین با کاربردهای جلوه‌های صوتی(SFX) کامل آشنا نیستین، تو این بخش می‌خوایم این کاربردها رو بهتون معرفی کنیم؛ پس مثل همیشه همراهمون باشین.

افزایش تنش

یکی از کاربردهای اصلی جلوه‌های صدا(SFX) برای ایجاد توهم و تنش زیاد توی ویدیو هست. برای مثال وقتی تو یه قسمت از فیلم، در خونه داره آروم آروم باز میشه و فضای اطراف یه محیط ترسناک رو به بیننده نشون میده، استفاده از یه جلوه صوتی مناسب با فضای سکانس میتونه صحنه ترسناک رو واقعی‌تر جلوه بده. یا تو صحنه‌های تعقیب و گریز فیلم‌های ویدیویی، پخش یه جلوه صوتی که تنش و اضطراب صحنه رو افزایش بده باعث میشه تا بیننده خیلی بیشتر از حالت عادی با این سکانس درگیر بشه.

تجسم جهان غیرواقعی

خیلی از ویدیوها ممکنه مربوط به یه دنیای غیرواقعی با ویژگی‌های خاص باشه؛ پس برای این که بیننده این جهان رو زودتر بپذیره باید از صداهای متناسب با اون فضا استفاده بشه. همین جای کار هست که جلوه‌های صوتی(SFX) وسط میان و با تولید و تدوین صداهای خاص باعث میشن تا جهان غیرواقعی نقش خیلی پررنگی تو ذهن مخاطب ایجاد کنه و برای اون‌ها قابل قبول‌تر بشن.

رفع خطاهای عکاسی و فیلمبرداری

بعضی از صحنه‌های خاص یه ویدیو مثل صحنه شلیک، خطای عکاسی داره؛ یعنی در واقع فیلمبرداری و عکاسی جوری انجام میشه که فرآیند شلیک همیشه ناقص جلوه داده میشه. پس برای رفع این خطا باید از جلوه‌های صوتی(SFX) استفاده کرد، در واقع به کمک این جلوه‌های صوتی، سکانس برای بیننده خیلی قابل قبول‌تر بنظر میرسه و هیجان صحنه بالا میره.

صداهای اتمسفر

شرایط جوی و اتمسفر از اون دسته صحنه‌‌ها هستن که نیاز به جلوه‌های بصری مناسب به خودشون رو دارن. برای مثال فیلم‌برداری از صحنه رعد و برق یا بارش بارون ممکنه با صدای دقیق و درستی همراه نباشه پس با تدوین جلوه‌های صدا(SFX) میشه این صحنه‌های جوی رو خیلی طبیعی‌تر و جذاب‌تر تولید کرد.

از کجا میتونیم جلوه‌های صوتی عالی دریافت کنیم؟

خب هر جا که اسم استفاده از موسیقی و جلوه‌های صوتی(SFX) برای ویدیو و فیلم میاد، پای مجوز و حق کپی رایت هم خود به خود وسط کشیده میشه. این که شما اجازه استفاده از چیزی که خودتون تولید نکردین رو ندارین، یه موضوع کاملا عادی و قانونی هست؛ اما خب میشه از صاحب اثر اجازه گرفت! ولی این فرآیند انقدر سخت و زمان‌بر هست که معمولا همه قیدشو میزنن، پس راهکار اصلی چیه؟

اگر که به ساخت موسیقی علاقه دارید به مقاله ۵ برنامه ساخت موزیک برای ویندوز یه سر بزنید!

اجازه گرفتن برای استفاده از اثر هنری بقیه افراد علاوه بر این که خیلی طولانی هست؛ میتونه خیلی گرون هم باشه، چون ممکنه صاحب اثر در ازای استفاده از موسیقیش هر قیمتی درخواست کنه. با این تفاسیر شما باید خودتون از یه جایی استارت تولید و تدوین صدا رو بزنین و سعی کنین آثار خودتون ضبط کنین؛ اما خب این کار بدون تجهیزات و دانش کافی غیرممکن هست. پس باید تجهیزات لازم رو بخرین و دانش مورد نیاز برای تولید صدا و تدوین جلوه‌های صوتی رو کسب کنین. اما یه راه سومی هم وجود که تو بخش پایین براتون تعریف می‌کنیم؛ پس همراهمون باشین.

دریافت جلوه های صوتی بدون مشکلات کپی رایت | وبلاگ آموزشگاه ریکولی

موسیقی بدون حق امتیاز(کپی رایت) چیه؟

موسیقی و جلوه‌های صوتی(SFX) بدون حق امتیاز یا کپی رایت دقیقا مثل همون فیلم‌های استوک بدون حق امتیاز هستن که امکان دانلود اون برای همه افراد فراهم هست. در واقع سایت‌هایی که موسیقی و جلوه‌های صوتی بدون حق امتیاز ارائه میدن، با گرفتن یه هزینه اشتراک خیلی کم، جلوه‌های صوتی با کیفیتی رو در اختیار شما قرار میدن که تموم اون‌ها تحت پوشش خودشون هست و نیاز به گرفتن هیچ مجوزی از شخص خاصی نداره. 

بیشتر وبسایت‌هایی که تو زمینه انتشار موسیقی و جلوه‌های صوتی بدون حق امتیاز کار میکنن، کتابخونه‌های SFX هم به تدوینگرا و فیلم‌سازا ارائه میدن که خیلی کاربردی و ارزون قیمت هست.

در واقع کتابخونه‌های SFX زیادی توی سطح وب برای تدوینگرا و فیلم‌سازا وجود داره که هر کدوم براساس دسته‌بندی‌های خاص مرتب شدن و جلوه‌های صوتی خاصی رو ارائه میده. این تقسیم‎بندی به سبک یا ژانر فیلم مربوط هست و انقدر تعداد این جلوه‌های صوتی زیاد هست که هر کسی در نهایت میتونه موسیقی دلخواه خودش رو پیدا کنه.

حرف آخر ریکومگ با شما دوستای عزیز تدوینگر

خب دوستان تا اینجای کار درباره جلوه‌های صوتی و کاربردشون حرف زدیم و تلاش کردیم تا شما رو از اهمیت اون‌ها مطلع کنیم. قطعا شروع کار تدوین صدا برای هیچ کسی آسون نیست؛ اما با تلاش مستمر میتونه خیلی لذت‌بخش باشه. همه ما میدونیم که هیچ کس نتونسته یه شبه راه صد ساله رو بره، پس پیشنهاد می‌کنیم تو مسیر تولید و تدوین صدا ناامید نشین و هر جا که احساس کردین تولید یه جلوه صوتی خاص براتون مشکل هست، سراغ موسیقی‌های بدون حق امتیاز برین. مرسی که مثل همیشه با ریک‌مگ همراه بودین، منتظر نظراتتون تو بخش کامنت هستیم. 

جستجو کردن

محصولات پرطرفدار