Adobe Creative Suite چیه و چرا به خلاقیت معروفه؟ | وبلاگ آموزشگاه ریکولی

چرا Adobe Creative Suite به عنوان یه نرم‌افزار خلاقانه معرفی میشه؟

سلام بچه‌ها امیدواریم حال همگیتون عالی باشه و تا امروز لحظه‌های خیلی خوبی رو گذرونده باشین! ما برگشتیم با یه مقاله دیگه از ریکومگ. تو این سری از مقالمون می‌خوایم درباره این صحبت کنیم که Adobe Creative Suite چیست و چرا به عنوان یه نرم‌افزار خلاقانه تو جهان معرفی میشه.

قبل از اینکه بریم سراغ اصلی مطلب می‌خوایم یه توضیح و یادآوری کوچیک از Adobe Creative Suite داشته باشیم. ادوبی کریتیو سوئیت یا CS یه بسته نرم‌افزاری هست که برای طراحی گرافیک، ویرایش ویدئو و طراحی وب استفاده میشه و توسط شرکت ادوبی تولید و منتشر شده.

این بسته از نرم‌افزارهایی مثل فتوشاپ، ادوبی آکروبات، ادوبی این دیزاین و ادوبی فلش تشکیل شده. Adobe Creative Suite از زمان ورودش به صنعت طراحی و تجارت به عنوان یه محصول کاملا حرفه‌ای و خلاق شناخته می‌شد که در عین پیچیدگی استفاده از اون برای طراحای گرافیک و وب خیلی راحت هست. ما تو این مطلب می‌خوایم درباره خلاقیت‌های Adobe Creative Suite و رمز موفقیت این محصول صحبت کنیم؛ پس باهامون همراه باشین.

داستان موفقیت شرکت Adobe

تو سال ۲۰۰۳ شرکت Adobe یه بسته نرم‌افزاری به نام Adobe Creative Suite(CS) منتشر کرد که شامل ابزارهای نرم‌افزاری حرفه‌ای برای طراحی گرافیک، ویرایش ویدئو و برنامه‌های توسعه وب بود. قبل از انتشار این محصول، بنیانگذاران شرکت ادوبی یعنی John Warnock و Chuck Geschke با محصولاتی مثل Photoshop، PostScript و Acrobat توجه بازار طراحی دیجیتال رو به خودشون جلب کرده بودن.

بعد از اون John Warnock و Chuck Geschke یه مشارکت سه جانبه با اپل و آلدوس تشکیل دادن که این مشارکت باعث شد تا هر کدوم از این سه شرکت محصولات خودش رو جوری طراحی کنه تا نقاط قوت محصولات دو شرکت دیگه برجسته بشه.

این تعهد در نهایت منجر به تولید خط نرم‌افزار چند رسانه‌ای Aldus’ Pagemaker شد که با دستکاری کلمات و گرافیک این نرم‌افزار، اسمش به Adobe Pagemaker تغییر پیدا کرد و کامپیوتر مکینتاش اپل هم یه ابزار پیشرو برای تولید تصویر دیجیتال این نرم‌افزار در اون زمان بود. درسته که این سه تا شرکت دیگه با هم شریک نیستن و با گذشت زمان Adobe و آلدوس با هم ترکیب شدن؛ اما تا امروز محصولات ادوبی و اپل به خوبی با هم کار کردن.

داستان موفقیت شرکت Adobe | وبلاگ آموزشگاه ریکولی

ساخت PDF

تا چند سال قبل برای اینکه شما و دوستتون بتونین یه فایل رو به یه شکل مشاهده کنین باید هر دوتون از یه کامپیوتر استفاده می‌کردین. چون فایل یا سندی که روی یه کامپیوتر ویندوزی نمایش داده می‌شد بعد از ارسال تو Mac یا MS-DOS دیگه یکسان نشون داده نمی‌شد.

قطعا خیلی‌ها یادشونه که اشتراک گذاشتن فایل‌ها تا سال ۱۹۹۳ یه کابوس بزرگ بود و این کابوس ادامه داشت تا زمانی که Warnock و تیم Camelot فرمت PDF یا فرمت سند قابل حمل رو ایجاد کردن. در واقع PDF اولین فرمت فایلی بود که تونست متن و تصویر رو به شکلی ذخیره کنه و به اشتراک بذاره که قالب فایل اصلی حفظ بشه؛ یعنی دیگه فرقی نمی‌کرد شما فایل رو کجا ببینین، در هر صورت همه جا یکسان نشون داده می‌شد.

ساخت PDF تو زمان خودش یه انقلاب بزرگ بود و موضوعی که همچنان جذابه اینه که PDF تا امروز ذره‌ای از محبوبیت خودش رو از دست نداده. در واقع رشد و پیشرفت دنیای فناوری و تجارت الکترونیک باعث شد تا شرکت Adobe هم نوع فایل PDF رو ارتقا بده که این ارتقا شامل تغییر فرم PDF، تغییر نمایش اون تو وب و تغییر یسری جزئیات مثل امضای الکترونیکی هست.

خرید محصولات رقبا

با رشد محصولات Adobe این شرکت خریدهای خودش رو افزایش داد. یسری از قابل توجه‌ترین خریدهای ادوبی شامل Typekit و Fotolia بود که هر کدوم بتریتب در حال حاضر به عنوان Adobe Fonts و Adobe Stock شناخته میشن. یکی دیگه از خریدهای تاثیرگذار Adobe تو سال ۲۰۰۵ اتفاق افتاد، زمانی که تصمیم گرفت یه شرکت نرم‌افزاری همکار رو به نام Macromedia تو مبادله با سهامی به ارزش ۳.۴ میلیارد دلار خریداری کنه.

بعد از خریداری Macromedia، نرم‌افزارهای اصلی این شرکت یعنی Dreamweaver، Flash و Firework هم به لیست نرم‌افزارهای َAdobe Creative Suite اضافه شدن. در واقع ادوبی ابزارها و توابع رو از محصولات Macromedia گرفت و از این نرم‌افزار برای پر کردن هر چیزی که قبلا خط تولیدش رو نداشت، استفاده کرد.

از Creative Suite تا Creative Cloud

شرکت Adobe از زمان فعالیتش روی نقطه اوج قرار داره و سال‌هاست که تونسته جایگاه خودش رو حفظ کنه. این شرکت تا کنفرانس Adobe MAX تو سال ۲۰۱۳ هر یک یا دو سال یه بار یه بروزرسانی جدید از Adobe Creative Suite(CS) منتشر کرد.

در واقع تو همون سال ۲۰۱۳ بود که ادوبی اعلام کرد به جای CS اسم این مجموعه رو به Creative Cloud(CC) تغییر میده. از همون تاریخ به بعد هم تموم بروزرسانی‌های این محصول فقط از طریق سرویس اشتراکی در دسترس کاربرا قرار گرفت. براساس نشست تحلیلگرهای مالی Adobe تو دسامبر ۲۰۲۰، کسب و کار محصول CC توی سه سال تونست حدود ۸۵ درصد رشد کنه و جالبه بدونین که ادوبی رکورد درآمدی تقریبا ۱۳ میلیارد دلاری شرکت رو برای سال مالی ۲۰۲۰ گزارش داد که این پیش‌بینی به واقعیت محقق شد.

فتوشاپ و لایت روم دو نرم افزار دیگه شرکت ادوبی هستن. پیشنهاد میکنم برای آشنایی با این دو نرم افزار و تفاوتهاشون مقاله تفاوت فتوشاپ و لایت روم رو مطالعه کنید.

تاثیر Adobe تو دنیای رسانه

ریچارد همینگ یه ریاضیدان آمریکایی بود که همیشه می‌گفت: “عظمت واقعی زمانی هست که اسم برند شما مثل آمپر و وات همه جا استفاده بشه.” اگه بخوایم این جمله رو برای دنیای تجارت هم استفاده کنیم باید بگیم که یه شرکت زمانی موفق هست که اسم اون رو به عنوان یه فعل همه جا استفاده کنن.

همه شما می‌دونین که دنیا روز به روز در حال دیجیتالی شدن هست و این روزا برای جستجوی هر چیزی همه از گوگل استفاده می‌کنن. در واقع دیگه هیچ کس عکس یا متن رو کپی نمی‌کنه؛ بلکه اون رو زیراکس می‌کنه  و در نهایت برای ویرایش متن یا عکس دیجیتال از فتوشاپ استفاده می‌کنن.

تا چند سال قبل کار با فتوشاپ، ایلاستریتور و ایندیزاین به عنوان یه نیاز اضافی برای گرافیست‌ها شناخته می‌شد؛ اما در حال حاضر هر کسی که می‌خواد توی یه فضای حرفه‌ای و خلاق کار کنه باید با تموم این نرم‌افزارها آشنایی کامل داشته باشه.

علاوه بر این مدارسی توی سراسر جهان وجود داره که نحوه استفاده از برنامه‌های CC رو به دانش‌آموزا آموزش میدن. پس شرکت ادوبی تونسته خیلی دقیق محصولات خودش رو توی دنیای دیجیتال معرفی کنه و کار با این نرم‌افزارها رو تبدیل به یه نیاز اولیه برای هر گرافیست و طراحی بکنه.

تاثیر Adobe تو دنیای رسانه | وبلاگ آموزشگاه ریکولی

آیا سلطنت شرکت Adobe قراره تموم بشه؟

با توجه به اینکه شرکت Adobe تو رشد طراحی بصری مدرن نقش کلیدی و مهم داشته؛ تصور این که یه مجموعه دیجیتال دیگه بتونه جایگزین محصول CC بشه یکم سخت و غیرقابل قبول هست. در حال حاضر توی دنیای طراحی دیجیتال بسته نرم‌افزار چند رسانه‌ای دیگه‌ای مثل CC وجود نداره که به این اندازه شناخته شده باشه.

البته جالبه بدونین که برنامه‌‌های Trinity و Affinity هم توی فضای آنلاین مورد توجه قرار گرفتن که دلیل این موضوع ارزون بودن این دوتا برنامه نسبت به محصولات Adobe هست. در واقع نرم‌افزارهای Affinity Designer، Affinity Photo و Affinity Publisher به ترتیب شبیه Illustrator، Photoshop و InDesign هستن. اما اگه بطور کلی موضوع هزینه براتون یه چالش محسوب میشه، پیشنهاد می‌کنیم جایگزین‌های رایگان Adobe رو حتما بررسی کنین.

حرف آخر ریکومگ درباره Adobe

خب تا اینجای کار درباره مسیر موفقیت شرکت Adobe صحبت کردیم و از پیشرفت‌های چشمگیر این مجموعه براتون گفتیم. اما اگه بخوایم یه جمع‌بندی کلی از این موضوع داشته باشیم، باید بگیم که Adobe از اون قبیل شرکت‌ها هست که از گذشته تا امروز مورد تایید استاندارد صنعتی بوده؛ چون مدت‌های طولانی هست که تو حوزه طراحی دیجیتال تو صدر جدول قرار داره.

یکی از دلیل‌های اصلی این موضوع اینه که اکثر رقبای ادوبی همیش در حال کپی کردن هستن و مثل Adobe رو محصولاتشون تمرکز ندارن. شرکت Adobe توی تمام سال‌های فعالیتش تلاش کرده تا محصولاتش کاملا حرفه‌ای، خاص و کاربرپسند باشه و همین موضوع باعث میشه تا تعداد رقیب‌هاش پایین بیام. مرسی که تا اینجای کار با ریکومگ همراه بودین؛ مثل همیشه منتظر نظرات و سوالاتون تو بخش کامنت هستیم.

جستجو کردن

محصولات پرطرفدار