چطوری میتونیم یه گرافیست حرفهای بشیم؟
- آموزش رایگان, عکاسی و ادیت
- [reading_time]
سلام دوستان، امیدواریم حال تک تکتون خوب و روزگار به کامتون باشه. با یه مقاله دیگه از ریک مگ مهمون لحظههاتون شدیم. تو این سری از مقالمون قصد داریم درباره یکی از شغلهای پرطرفدار یعنی گرافیست صحبت کنیم. طراحی و هنر از جمله موضوعاتی هست که تو وجود خیلی از ماها ریشه کرده.
اما همه ماها نمیدونن چطور باید از این ذوق، استعداد و علاقه بهره بگیریم و اون رو به درآمد برسونیم. باید بگیم حوزه طراحی گرافیک تو چند سال اخیر پیشرفت زیادی داشته و همین موضوع موجب شده تا این شغل به عنوان یکی از حرفههای ضروری برای سازمانها و شرکتها شناخته بشه و به لطف این اتفاق خیلی از آدما صاحب شغل و درآمد بشن.
اما چالش اصلی بیشتر تازه واردای حوزه طراحی گرافیک اینه که باید چطور و از کجا شروع کنن؟ باید بهتون بگیم همین که بطور جدی قصد کردین برای این شغل خودتون رو آماده کنین یعنی شما قدم اصلی رو برداشتین و بقیه مسیر فقط نیاز به پشتکار و برنامهریزی داره. با ما همراه باشین تا تو ادامه این مطلب شما رو از نگرانی در بیارییم و مسیر مناسب رو نشونتون بدیم.
طراح گرافیک چه وظایفی داره؟
همه ما میدونیم طراحهای گرافیک افرادی هستن که به کمک تصویر، هنر، رنگ و خلاقیت بین آدما و موضوعات مختلف ارتباط برقرار میکنن. در واقع هر گرافیستی با تلفیق هنر و فناوری میتونه ایدههاش رو به تصویر در بیاره و با کمک ابزارهای مختلف دیجیتال طرح دلخواهش رو محقق کنه. از این طرحها برای کمپینهای تبلیغاتی، تصاویر مجلات و بروشورها و بیلبوردهای شرکتی استفاده میشه که ممکنه با دست یا به کمک ابزار دیجیتال طراحی بشه.
در واقع وظیفه یه گرافیست اینه که با هنر، ذوق و سلیقهای که داره طرحی رو رقم بزنه که به صورت انحصاری به یه برند خاص تعلق بگیره. طرحهای گرافیکی تلفیقی از متن، تصویر، هویت برند و المان هستن که هر کدوم برای جنبههای خاصی ارائه میشن. اگه شما یه فرد تازه وارد تو حوزه طراحی گرافیک هستین، ممکنه این سوال براتون پیش بیاد که المان شامل چه چیزهایی هست؟
باید بگیم که المان مجموعهای از فونت، اندازه، شکل، رنگ، طراحی، عکاسی، لوگو، بیلبورد و انیمیشن هست. خب حالا که تا اینجای کار درباره وظایف گرافیست صحبت کردیم، بهتره زودتر بریم سراغ اصل مطلب و بگیم چطور میشه یه طراح گرافیست حرفهای بشیم.
راههایی که ما رو به یه طراح گرافیک حرفهای تبدیل میکنه
اگر تمام سنگاتونو با خودتون وا کردین و به یقین رسیدین که طراح گرافیست شغل دلخواه شماست، پس لازمه دنبال راههایی باشین که شما رو به یه طراح گرافیست حرفهای تبدیل کنه. برای شروع بهتره تمام دیدهها و شنیدههایی که از قبل پیدا کردین رو بذارین کنار و فقط رو چهارتا مرحلهای که میگیم تمرکز کنین. خب پر انرژی بریم ببینیم چه خبره!
قدم اول: دنبال یاد گرفتن اصول طراحی گرافیک باشین
تبدیل شدن به یه طراح گرافیک حرفهای مثل یادگرفتن هر چیز جدیدی نیازمند یاد گرفتن یسری اصول خاص هست. پس برای اینکه پرقدرت وارد حوزه گرافیک بشین اول باید دقت بالایی داشته باشین؛ چون هر طرح خوبی نیازمند یه طراحی با دقت هست.
بعد از اون باید برای یاد گرفتن اصول گرافیک برنامهریزی کنین. این اصول رو میتونین با کمک خوندن مقاله، مشاهده ویدیوهای آنلاین یا شرکت در دورههای حضوری و مجازی یاد بگیرین. فراموش نکنین که شما به عنوان یه طراح گرافیک حرفهای باید انواع خطوط، رنگ، شکل، فضا، بافت، تایپوگرافی، مقیاس و هارمونی رو یاد بگیرین. اهمیت زیاد یاد گرفتن این موارد به این دلیل هست که تمام این عناوین روی طراحی تاثیر داره و موجب میشه تا طرح شما رو خیلی خاص کنه.
قدم دوم: تو دورههای طراحی گرافیک شرکت کنین
شرکت تو دورههای طراحی گرافیک کمک میکنه تا اصول طراحی رو به خوبی یاد بگیرین و توی تمام پروژهها پیاده کنین. بیشتر دورههای طراحی گرافیک مباحث تئوری رنگ، تایپوگرافی، چیدمان، کار با ابزارها و نرم افزارهای گرافیک رو بطور کامل بهتون یاد میده. حتی بعضی از این دورهها اگر طولانی مدت و با جلسات زیاد باشه، مباحثی مثل تاریخچه طراحی گرافیک، تجربه کاربری و اصول طراحی وبسایت رو هم بهتون یاد میده.
قدم سوم: کار با ابزارهای مختلف طراحی گرافیک رو یاد بگیرین
ابزارهای زیادی وجود داره که ممکنه هر طراحی برای انجام کارهای گرافیکی ازش استفاده کنه. رایجترین این ابزارها فتوشاپ، ایلاستریتور و ایندیزاین هست. شاید اسم این ابزارها در ظاهر سخت باشه ولی خیالتون راحت، کار باهاشون خیلی راحت هست. مقالات و ویدیوهای زیادی هم تو این حوزه وجود داره که با یه سرچ ساده میتونین بهشون دسترسی پیدا کنین.
قدم چهارم: روی پروژههای مختلف کار کنین تا مهارتتون زیاد بشه
بعد از این که با اصول اولیه طراحی گرافیک آشنا شدین و کار با ابزارهای اون رو یاد گرفتین، حالا وقتشه که برین سراغ تمرین. هر چقدر بیشتر تمرین کنین، تسلط شما روی انجام طرحها و پروژههای مختلف بیشتر میشه. برای شروع میتونین کلی طرح از پیش طراحی شده رو انتخاب کنین، مجدد خودتون اونها رو طراحی کنین و بعد از اون تلاش کنین تا اونها رو بهبود بدین.
قدم پنجم: طرحهاتون رو جمعآوری کنین و یه پرتفولیو برای خودتون بسازین
هر طراح گرافیست حرفهای باید یه مجموعه از طرحهای خودش رو جمعآوری کنه و با داشتن یه پرتفولیو قوی تلاش کنه تا تموم نمونه کارهاش رو در اختیار کارفرما قرار بده. یادتون نره که کیفیت طرحهای شما مهمتر از تعداد اونهاست، پس تلاش کنین تا طرحهای قوی ارائه بدین.
پیشنهاد ریکولی برای دوستانی که میخوان یه طراح گرافیک حرفهای بشن
بعضیها عادت دارن برای یاد گرفتن چیزای جدید یا تلاش برای رسیدن به علایقشون بهانه بیارن و دائم به خودشون تلقین کنن که دارن شکست میخورن. اما باید بدونین که ورود به هر حوزه جدیدی نیاز به کلی تلاش و برنامهریزی داره. از این دوتا مورد که بگذریم باید دنبال مقالات و دورههای آموزشی مفید و کاربردی باشین.
اگر که دوست دارین به گرافیست حرفه ای تبدیل بشین نرم افزار فتوشاپ میتونه پله خوبی برای شما باشه؛ پس مقاله مسیر شغلی فتوشاپ کار رو از دست ندید!
تیم ریکولی با ارائه دورههای مفید طراحی و انتشار مقالات مرتبط با مباحث طراحی گرافیک به شما دوستان کمک میکنه تا با تلاش و برنامهریزی تبدیل به یه طراح گرافیک حرفهای بشین. منتظر سوالات، انتقادات و پیشنهاداتتون توی بخش کامنت هستیم.