چند نکته مهم فیلم برداری برای ویدئو های پخش زنده
- آموزش تدوین, آموزش رایگان, آموزش فیلم برداری
- [reading_time]
سلام دوستان، امیدوارم حال تک تکتون خوب باشه و تا الان لحظات خیلی خوبی رو سپری کرده باشین؛ ما برگشتیم با یه مقاله دیگه از ریکومگ. قراره تو این سری از مقالمون درباره چند تا نکته ضروری برای پخش زنده صحبت کنیم. خب همه شما میدونین که این روزا پخش زنده ویدیو بین بینندهها خیلی طرفدار داره و از نظر آموزشی تاثیر خیلی زیادی داره.
خیلی از افراد متخصص تو حوزه طراحی سایت، گرافیک و تدوین ویدیو آموزشهای خودشون رو بصورت پخش زنده به مخاطبهاشون ارائه میدن. چون پخش زنده یکی از بهترین راهها برای تعامل برقرار کردن با انواع مخاطبهاست. پخش زنده ویدیو مثل هر کار تخصصی دیگه یسری نکات داره که هر کسی برای شروع باید با اونها آشنایی داشته باشه.
برای مثال فرآیند پخش زنده باید نیاز به ابزارها و نرمافزارهای مختلفی برای تنظیم نور، صدا و تصویر داره. پس تو مقاله امروز قراره چندتا نکته خیلی اساسی درباره پخش زنده بهتون معرفی کنیم که با رعایت این نکتهها خیلی راحت میتونین مخاطب رو جذب صحبتهای خودتون کنین. خب بریم سراغ معرفی نکات؛ پس حواستون رو خوب جمع کنین.
نکته اول: برای پخش زنده فقط از دوربین استفاده کنین!
تحقیقات ما نشون داده بیشتر کسایی که میخوان به صورت زنده با مخاطباشون صحبت کنن، از وب کم لپتاپ استفاده میکنن. اما چرا هیچ کدوم به این موضوع فکر نمیکنن که ممکنه گزینه بهتری جز وب کم وجود داشته باشه تا ظاهر و صدای اونها رو خیلی حرفهایتر پخش کنه.
ولی ما به شما توصیه میکنیم برای پخش زنده یه دوربین به لپتاپتون وصل کنین و اون رو جایگزین وب کم کنین؛ چون با متصل کردن تجهیزات خارجی به لپتاپ، کیفیت صدا و تصویر چند برابر میشه. در واقع استفاده از دوربین موجب میشه تا کیفیت متفاوتی از صدا و تصویر رو در مقایسه با وب کم تجربه کنین و امکان تنظیم دقیق نور پس زمینه هم براتون فراهم باشه.
نکته دوم: برای پخش زنده دوربین رو در فاصله مناسبی از خودتون قرار بدین.
محل قرارگیری دوربین و فاصله اون نسبت به شما، یکی از موضوعات مهم در پخش زنده هست. توصیه میکنیم دوربین رو به هیچ وجه تو فاصله خیلی نزدیک به خودتون قرار ندین، چون با این کار تمرکز مخاطب رو کاهش میدین و اون رو خسته میکنین. فراموش نکنین که هدف شما جلب توجه مخاطب نسبت به یه موضوع خاص هست.
پس با قرار دادن دوربین تو مجاورت خودتون باعث میشین تا مخاطب فقط به چهره خود شما توجه کنه. قطعا این سوال برای شما پیش میاد که دوربین باید در چه فاصلهای از شما قرار بگیره؟ باید بگیم که برای انتخاب فاصله مناسب دوربین از خودتون اول باید یه سه پایه تهیه کنین و اون رو در ارتفاع مناسبی تنظیم کنین تا فقط از شانه به بالای شما نمایش داده بشه. در واقع قرار دادن دوربین در حالتی که فقط شانه به بالای شما رو نشون میده، موجب میشه تا از دید مخاطب ظاهر طبیعیتری داشته باشید و صحبتهای شما برای بیننده مثل یه مکالمه عادی و دوستانه نمایش داده بشه.
مقاله پیشنهادی ریکولی: بهترین تجهیزات برای نورپردازی ویدیو
نکته سوم: برای پخش زنده از دوربینهای DSLR استفاده کنین.
تو بخش بالا درباره جایگزین کردن دوربین بجای وب کم صحبت کردیم؛ اما نگفتیم دوربین شما باید از چه نوعی باشه. دوربینهای DLSR نسل جدیدی از دوربینها هستن که حسگرهای دیجیتال دارن و امکانات و کیفیت اونها باعث میشه تا ظاهر شما زیباتر و سینماییتر نشون داده بشه چون نقطه دید اونها دیافراگمهای پایین هست. در واقع هر چقدر دیافراگم کمتر باشه، عمق میدون بهتر نمایش داده میشه، پس زمینه تار میشه و روی سوژه بهتر فوکوس میشه.
نکته چهارم: برای پخش زنده حتما از لنزهای زاویه باز استفاده کنین.
همه شما میدونین که بیشتر دوربینهای امروزی قابلیت تعویض لنز دارن و قطعا تنوع لنزهای موجود تو بازار شما رو برای انتخاب یه لنز مناسب گیج کرده. باید بهتون بگیم که برای پخش زنده ویدیو، لنز زاویه باز بهترین گزینه هست چون فضای بیشتری از محیط اطراف شما رو نشون میده. علاوه بر این بعضیا ممکنه لنز پرایم رو برای پخش زنده انتخاب کنن، اما باید بگیم که لنزهای زاویه باز در مقایسه با لنزهای پرایم ظاهر شما رو طبیعیتر نشون میدن؛ به این علت که لنزهای پرایم نمای نزدیکتری از صورت شما رو به بیننده نشون میدن.
نکته پنجم: برای پخش زنده حتما چندین زاویه از خودتون رو نمایش بدین.
تو پخش زنده اگه زاویه دوربین دائما ثابت باشه ممکنه برای مخاطب خیلی خسته کننده بنظر برسه چون داره دائم یه زاویه تکراری رو تماشا میکنه؛ پس پیشنهاد میکنیم حتما چندین زاویه از خودتون نمایش بدین. حتی جاهایی که امکان نمایش صفحه مانیتور براتون فراهم هست، حتما این کار رو انجام بدین؛ برای این کار نرمافزارهای زیادی وجود داره که یکی از اونها OBS Studio هست. این نرمافزار به شما کمک میکنه تا موقع ارائه محتوا یا مطلب مورد نظر، صفحه مانیتور شما به مخاطب نشون داده بشه چون با این کار موضوع صحبت شما برای بیننده خیلی قابل فهمتر میشه.
توصیه ریکومگ برای پخش زنده
خب دوستان تا اینجای کار پنجتا نکته بهتون معرفی کردیم که دونستن اونها به شما کمک میکنه تا پخش زنده بهتری داشته باشین و مخاطب رو بیشتر به سمت خودتون جذب کنین. اما میخوایم یه توصیه دوستانه به کسایی کنیم که از پخش زنده فراری هستن و از جلوی دوربین قرار گرفتن میترسن.
همه ما میدونیم که ارتباط تصویری فهم خیلی از موضوعات رو برای بیننده راحتتر میکنه و اون رو به سمت موضوع بحث جذب میکنه. حالا اگه این ارتباط تصویری به صورت زنده پخش بشه که تاثیر اون خیلی بیشتر هست؛ چون خیلی از مخاطبا ممکنه تو حین شنیدن یه موضوع خاص براشون سوال پیش بیاد و پخش زنده برای اونها خیلی مفید هست.
پس حالا که نسبت به تاثیر پخش زنده مطمئن شدین، از جلوی دوربین قرار گرفتن به هیچ وجه نترسین و برای شروع کار پیشنهاد میکنیم اول جلوی آینه حرفاتون رو با خودتون تکرار کنین. از دفعات بعدی سراغ جمعهای خانوادگی و دوستاتون برین و برای اونها اجرا کنین. بعد از اون دوربین رو روشن کنین و چندین بار از خودتون تست بگیرین تا ترستون نسبت به دوربین و پخش زنده بریزه و دچار اضطراب نشین. مرسی که مثل همیشه با ریکمگ همراه بودین؛ تو بخش کامنت منتظر نظراتتون هستیم.