تفاوتهای Adobe Illustrator و Adobe Photoshop
- آموزش رایگان
- [reading_time]
سلام بچهها، امیدواریم حال تک تکتون عالی باشه و تا امروز کلی مهارت جدید یاد گرفته باشین، ما برگشتیم با یه مقاله دیگه از ریکومگ. تو این سری از مقالمون میخوایم درباره تفاوت فتوشاپ و ایلاستریتور صحبت کنیم؛ پس مثل همیشه همراهمون باشین.
احتمالا همه شما میدونین که تشخیص تفاوتهای دو نرمافزار فتوشاپ و ایلاستریتور برای هر کدوم از شماها دشوار هست و خیلیها حتی ممکنه این دو نرمافزار رو با هم اشتباه بگیرن. ما تو این مطلب برخی از ویژگیهای مشترک ایلاستریتور و فتوشاپ رو بهتون معرفی میکنیم و در نهایت به بررسی دقیق تفاوتهای این دو میپردازیم.
درسته که ایلاستریتور و فتوشاپ هر دو تو دسته نرمافزارهای گرافیکی قرار دارن؛ اما نوع گرافیکهایی که این دو انجام میدن با هم متفاوت هست. پس برای شناخت تفاوتهای َAdobe Illustrator و Adobe Photoshop باهامون همراه باشین.
ایلاستریتور و فتوشاپ برای چه مواردی استفاده میشن؟
همونطور که تو بخش بالا هم گفتیم Adobe Illustrator و Adobe Photoshop دوتا از نرمافزارهای طراحی گرافیک معروف و حرفهای هستن که هر کدوم به نوبه خود کاربردها و ویژگیهای متفاوتی دارن. اما موضوعی که شما باید بهش توجه کنین نوع گرافیکی هست که این دو تا برنامه روی عکسها و طرحها ایجاد ایجاد میکنن که همین موضوع باعث تفاوت این دو از همدیگه میشه. تو این بخش قصد داریم به موارد استفاده از فتوشاپ و ایلاستریتور بپردازیم.
فتوشاپ یه ویرایشگر گرافیکی برای تصاویر شطرنجی به حساب میاد و یه تصویر شطرنجی اساسا یه بیت مپ شناخته میشه. در واقع بیت مپ مجموعهای از پیکسلها هست که تو یه شبکه سازماندهی شده و در نهایت برای ایجاد تصویر رنگی نهایی استفاده میشه.
به بیان سادهتر از بیت مپ برای ایجاد و دستکاری تصاویر شطرنجی استفاده میشه. از طرف دیگه ایلاستریتور یه ویرایشگر گرافیک برداری هست که منظور از گرافیک برداری یه نوع گرافیک هست که از فرمولهای ریاضی تشکیل شده و در نهایت این فرمولها به تصویری که روی صفحه مانیتور میبینین تبدیل میشن.
بنابراین درسته که هم فتوشاپ و هم ایلاستریتور هر دو با گرافیک سر و کار دارن؛ اما روش کار هر کدوم کاملا متفاوت هست و حتی گرافیکهایی که برای ایجاد و اصلاح تصاویر به کار میره هم متمایز و مجزا هست. تفاوت اصلی فتوشاپ و ایلاستریتور توی گرافیک اونها هست؛ اما میتونیم با بررسی اینکه هر کدوم از این نرمافزارها چه کاری رو به بهترین شکل انجام میدن، مناسبترین گزینه رو برای کارتون انتخاب کنین.
اگر به کار با ایلاستریتور علاقه دارید مقاله ۸ تا از بهترین جایگزینهای مبتنی بر وب Adobe Illustrator میتواند برای شما مفید باشد.
مزایای استفاده از ایلاستریتور نسبت به فتوشاپ
به دلیل تفاوتهای موجود بین دو نرمافزار Adobe Illustrator و Adobe Photoshop انتخاب ایلاستریتور میتونه گزینه بهتری برای انجام بعضی کارها باشه. در این بخش قصد داریم تعدادی از مزایای اصلی ایلاستریتور رو در مقایسه با فتوشاپ بهتون معرفی کنیم؛ پس همراهمون باشین.
گرافیک برداری
گرافیک برداری یکی از زمینههایی هست که Adobe Illustrator تو اون میدرخشه؛ دلیل این موضوع هم اینه که ایلاستریتور یه نرمافزار گرافیک برداری هست. در واقع گرافیک برداری روی تصاویری انجام میشه که تو هر اندازهای مقیاسپذیر هستن و تخریبی روی اونها انجام نمیشه.
حتما خیلی از شماها این سوال به ذهنتون اومده که چجوری میشه یه عکس رو به قدری بزرگ کرد که تمام کیفیت اون از پنجره صفحه خارج بشه؛ اما تغییری توی وضوح تصویر ایجاد نشه؟ باید بگیم که این کار فقط از عهده یه برنامه گرافیکبرداری بر میاد چون میتونه یه تصویر رو بینهایت بزرگ یا کوچیک کنه تا زمانی که هرگز وضوح تصویر از بین نره. در واقع مزیت گرافیک برداری ایلاستریتور باعث میشه تا ایجاد تصویر با رنگهای مسطح و اشکال مشخص خیلی راحت انجام بشه.
تابلوهای هنری
یکی دیگه از مزیتهای استفاده از ایلاستریتور، توانایی استفاده از تابلوهای هنری هست؛ در واقع تابلو هنری به شما این امکان رو میده تا دقیقا مثل زمانی که یه کاغذ جلوی شما قرار گرفته، هر نوع تصویری رو روی اون بکشین. شما میتونین چندتا تابلوی هنری مختلف ایجاد کنین و اونها رو به هر شکلی که دوست دارین جهت بدین. حتی شما میتونین به صورت همزمان روی این تابلوها کار کنین که یه راه میانبر راحت برای بررسی همه پروژههای شما به صورت هست.
تصویرسازی
یکی از کارهایی که توی ایلاستریتور به سادگی قابل انجام هست؛ اما امکان اون توی فتوشاپ فراهم نیست، تصویرسازی هست. تصویرسازی یکی از مزیتهای اصلی نرمافزار Adobe Illustrator هست و دلیل این موضوع تنوع بالای تعداد ابزارهای ایلاستریتور هست که باعث میشه کنترل کامل روی تمام مراحل هنری تصویرسازی به وجود بیاد. ایلاستریتور به عنوان قدرتمندترین نرمافزار گرافیکی شناخته میشه؛ پس همین موضوع باعث میشه تا بیشتر طراحهای صنعتی، طراحهای گرافیک و هنرمندان برای تصویرسازی سراغ این نرمافزار بیان.
تبدیل رستر به وکتور
درسته که همیشه نتیجه استفاده از ابزارها دقیقا همون چیزی نمیشه که ما دنبالش هستیم؛ اما نرمافزار Adobe Illustrator قادر هست تا از تصاویر شطرنجی شما نسخه برداری کنه. در واقع شما به کمک ایلاستریتور این قابلیت براتون فراهم هست تا یه تصویر شطرنجی رو ردیابی کنین. البته باید به این موضوع توجه کنین که ممکنه به دلیل تفاوتهای گرافیک برداری و شطرنجی، تصویر شما دقیقا مدل برداری تصویر شطرنجی اولیه نشه. اما با وجود همه این احتمالات، ایلاستریتور همچنان به عنوان یه ابزار عالی برای برداری کردن تصویرهای مبتنی بر شطرنج شناخته میشه.
مزایای استفاده از فتوشاپ نسبت به ایلاستریتور
درسته که Adobe Illustrator میتونه وکتورهای فوق العادهای ایجاد کنه؛ اما Adobe Photoshop به معنای واقعی کلمه بهترین و قدرتمندترین ابزار برای ویرایش تصاویر شطرنجی هست. در این بخش قصد داریم تعدادی از مزایای اصلی فتوشاپ رو در مقایسه با ایلاستریتور بهتون معرفی کنیم؛ پس همراهمون باشین.
گرافیک شطرنجی
اگه تصویر مبتنی بر پیکسل دارین که نیاز به ویرایش داره، فتوشاپ مناسبترین ابزار برای این کار هست؛ چون این نرمافزار یه ابزار حرفهای و قدرتمند برای ویرایش تصاویر شطرنجی هست. همونطور که تو بخشهای قبل هم گفتیم گرافیک شطرنجی از پیکسل تشکیل شده که هر پیکسل یه موقعیت خاص توی شبکه تصویر داره.
در حالت کلی هر پیکسل به صورت جداگانه کاربرد خاصی نداره؛ اما وقتی کنار هم قرار میگیرن یه تصویر رو تشکیل میدن. توانایی ویرایش شطرنجی در سطح پیکسل همون چیزی هست که فتوشاپ رو به یه ابزار قدرتمند و مهم برای ویرایش تصاویر شطرنجی تبدیل کرده.
ترکیب تصویر
قطعا شما هم زمانی که به عکسهای خودتون نگاه میکنین، حضور یسری لکه ناخوشایند شما رو آزار میده و باعث خراب شدن عکس شما میشه. باید بهتون بگیم که یکی از مزایای فتوشاپ برطرف کردن همین لکهها هست. برای مثال شما یه عکس زیبا از یه جاده جنگلی دارین که حضور یه ماشین عکس شما رو خراب کرده؛ پس به کمک فتوشاپ میتونین این ماشین رو از تصویر خودتون پاک کنین و بخشی از جاده رو جایگزین اون ماشین کنین تا عکس شما طبیعی بنظر برسه. در واقع شما میتونین با ایجاد یه تصویر عالی به کمک فتوشاپ، مرحله تولید و عکاسی خودتون رو خیلی حرفهای جلو ببرین.
ویرایش تصویر
ویرایش تصاویر یکی از مزیتها و کاربردهای اصلی نرمافزار فتوشاپ هست. در واقع این کار به کمک فتوشاپ خیلی راحتتر از اون چیزی که فکر میکنین انجام میشه و ویرایش تصویر با فتوشاپ برای تمامی عکاسهای آماتور و حرفهای خیلی راحت هست. Adobe Photoshop ابزارهای زیادی برای آسون کردن ویرایش تصاویر در اختیار شما قرار میده؛ علاوه بر این با فتوشاپ میتونین انواع تنظیمات از نوردهی تا رنگ کنتراست رو روی تصاویرتون پیادهسازی کنین. حتی میتونین تصاویر خودتون رو برش بدین، بچرخونین و یسری جلوه خاص بهشون اضافه کنین.
Adobe Illustrator در مقابل Adobe Photoshop
همونطور که در بخشهای بالا هم گفتیم Photoshop و Illustrator هر دو ابزار طراحی فوق العاده قدرتمندی هستن که با همدیگه تفاوتهای زیادی دارن. با این حال شرکت Adobe از کاربرهاش میخواد که از این دوتا برنامه با همدیگه استفاده کنن.
چون کل مجموعه برنامههای Adobe طوری طراحی شده که با هم هماهنگ هستن و به بیان سادهتر کنار هم کار میکنن نه در مقابل هم. اگه شما هر دوی این نرمافزارها رو تو گردش کار خودتون ترکیب کنین، نه تنها خلاقیت شما بالا میره؛ بلکه حجم خروجی کارهای شما هم بهبود پیدا میکنه. حالا که با تفاوتهای نرمافزار ایلاستریتور و فتوشاپ آشنا شدین قطعا درک بهتری از نحوه استفاده از هر کدوم اینها دارین.
حرف آخر ریکومگ
خب مرسی که مثل همیشه با ریکمگ همراه بودین؛ ما تو این مطلب تلاش کردیم تا شما رو با مزیتهای هر کدوم از دو نرمافزار ایلاستریتور و فتوشاپ آشنا کنیم تا به راحتی بتونین تفاوت این دو رو از همدیگه تشخیص بدین. هر دوی این برنامهها کاربردی و مفید هستن؛ اما موارد استفاده اونها کمی متفاوت هست، پس پیشنهاد میکنیم برای انجام هر کار گرافیکی بین فتوشاپ و ایلاستریتور مناسبترین اونها رو انتخاب کنین. منتظر نظرات و سوالاتون تو بخش کامنت هستیم.