نحوه استفاده از ابزار Clone Stamp فتوشاپ
- آموزش رایگان
- [reading_time]
سلام بچهها، امیدواریم حال همگیتون عالی باشه و تا امروز لحظههای مفیدی رو سپری کرده باشین، ما برگشتیم با یه مقاله دیگه از ریکومگ. تو این سری از مقالمون میخوایم درباره نحوه استفاده از ابزار Clone Stamp فتوشاپ صحبت کنیم.
Clone Stamp یکی از ابزارهای کاربردی تو فتوشاپ هست که کارهای متنوع و مفیدی میشه به کمک اون انجام داد. همه شما میدونین که Adobe Photoshop یه نرمافزار عالی برای ویرایش تصاویر هست و ابزارهای گستردهای داره که هر کسی برای اولین بار سراغ اونها میره دچار ترس و استرس میشه چون با کاربرد خیلی از این ابزارها آشنایی نداره.
Clone Stamp از اون دسته ابزارهای فتوشاپ هست که برای مرتب کردن مجموعهای از مشکلات تصاویر مورد استفاده قرار میگیره. در ادامه این مطلب میخوایم درباره نحوه استفاده از ابزار Clone Stamp فتوشاپ صحبت کنیم؛ پس مثل همیشه باهامون همراه باشین.
اگر که میخواید با ابزار های دیگه و کاربرد فتوشاپ آشنا بشید به مقاله فتوشاپ چه کاربردهایی داره یه سر بزنید.
ابزار Clone Stamp فتوشاپ چیه؟
ابزار Clone Stamp یه کپی از یه تصویر رو در شعاع مشخصی به عنوان یه قطعه دایره ذخیره میکنه و در نهایت شما با استفاده از این قطعه کپی شده میتونین قسمتهای اطراف این دایره رو ترمیم کنین. یکی از کاربردهای اصلی Clone Stamp پاک کردن لکههای روی تصاویر هست و از اونجایی که شما میتونین به کمک این ابزار اندازه یک تا ۵۰۰ پیکسل رو کلون کنین، به شما کمک میشه تا جزئیات خیلی از تصاویر رو مرتب و ترمیم کنین.
Clone Stamp یکی از ابزارهای عالی برای تعمیر و روتوش تصاویر شما هست؛ البته به کمک این ابزار کارهای دیگهای مثل تولید و ویرایش انیمیشن هم میشه انجام داد. برای استفاده از ابزار Clone Stamp اول باید با نحوه کار اون آشنا بشین؛ بریم تا تو بخش بعدی نحوه استفاده از این ابزار رو بهتون توضیح بدیم.
نحوه استفاده از مهر Clone Stamp
خب با این فرض که شما نرمافزار فتوشاپ رو نصب کردین و تصویر دلخواهتون رو هم به این برنامه اضافه کردین، میریم تا نحوه استفاده از ابزار Clone Stamp رو تو فتوشاپ بهتون توضیح بدیم. همینطور که میبینین ما یه تصویر براتون آوردیم تا تغییرات استفاده از ابزار Clone Stamp رو مرحله به مرحله توی این تصویر ببینین. توی این تصویر ما از یه برج سنگی که کنار ساحل ساختیم عکس گرفتیم؛ اما متاسفانه کیسه موجود تو عکس، زمینه تصویر رو به کل خراب کرده. بریم تا مرحله به مرحله حذف این کیسه رو با هم انجام بدیم.
ما میخوایم از شر این کیسه خلاص بشیم و برای انجام این کار باید از ابزار Clone Stamp استفاده کنیم. این ابزار شامل چند تا مهر کلون بزرگ به همراه تعدادی مهر کوچکتر برای ترمیم جزئیات لبه سنگهای اطراف کیسه هست. الان باید Clone Stamp رو از نوار ابزار خودتون که در سمت چپ صفحه هست انتخاب کنین. اگه نمیتونین نوار ابزار رو ببینین مسیر Window > Show Tools رو طی کنین. Clone Stamp دهمین نماد تو نوار ابزار شما هست، البته با این فرض که نوار ابزار خودتون رو بر اساس نیازتون سفارشی نکرده بوشین.
احتمالا الان متوجه شدین که گزینه Clone Stamp تو بالای صفحه برای شما ظاهر شده و از اونجایی که کیسه تو بخش نسبتا مهمی از تصویر قرار داره بهتره از ابزار بزرگتر Clone Stamp برای خلاص شدن از شر این کیسه استفاده کنین.
از منوی کرکره بالای صفحه که مربوط به گزینههای قلم مو هست، اندازه ۳۰۰ پیکسل رو برای براشتون انتخاب کنین. ابعاد تصویر ما ۳۶۴۸ * ۲۷۳۶ پیکسل هست؛ پس منطقیه که اندازه قلم مو بزرگتر رو انتخاب کنین تا بخش قابل توجهی از کیسه رو حذف کنین.
از اونجایی که تصویر انتخابی ما یکم جلوه تاری داره باید مراقب باشین تا حد امکان تاری بخشهای مختلف عکس رو با هم تطبیق بدین؛ البته تو واقعیت میتونین از ابزار Blur برای پنهان کردن و تاری بخشهای مختلف تصویر استفاده کنین. براش Clone Stamp رو روی بخش دلخواه تصویر نگه میداریم و با این کار میتونین هر چیزی رو که میخواین کلون کنین رو انتخاب کنین. برای این کار از کلید ترکیبی Alt + Click توی ویندوز یا Option + Click توی مک هم میتونین استفاده کنین. با این کار کلون مهر فعال میشه و با کشیدن ماوس به اطراف صفحه میتونین بخشهایی از ناحیه دلخواهتون رو کپی کنین.
خب حالا میتونین کلونها رو در جایی که مد نظرتون هست مهر بزنین. تو این مرحله نیازی نیست تا خیلی نظم رو رعایت کنین و باید جوری مهر بزنین که فضاهای مدنظرتون طبیعی پوشش داده بشه. مراقب باشین که روی بخشهایی از تصاویر که با تصویر فعلی شما مطابقت نداره، مهر نزنین. برای مثال از شبیه سازی سنگریزه خاکستری تو بالای عکس و کوبیدن اون روی سنگریزههای پس زمینه خودداری کنین. اگه متوجه لبههای مهر شدین؛ یعنی میتونین محیط دایرهای اطراف مهر رو ببینین، پس پیشنهاد میکنیم سختی قلم مو رو تو منوی گزینههای قلم مو کاهش بدین و توی این شرایط اندازه قلم مو رو بین ۴۰ تا ۵۰ بذارین. در واقع سختی برس قلم مو تعیین میکنه که لبههای مهر شما تا چه اندازه مشخص باشه؛ پس قبل از اینکه بتونین تشخیص بدین از کدوم اندازه و سختی قلم مو باید استفاده کنین بهتره یکم تمرین کنین. برای لبههای نسبتا نرم توی تصویر باید از برس نرمتری استفاده بشه؛ پس باید سختی رو به ۴۰ کاهش بدیم. برای پوشوندن کامل کیسه باید اندازه براش ۳۰۰ پیکسل و سختی اون ۴۰ باشه؛ البته کار ما هنوز تموم نشده و باید ناحیه اطراف سمت راست صخره رو ترمیم کنیم تا طبیعی بنظر برسه.
برای ترمیم ناحیه اطراف صخره از یه براش کوچکتر با اندازه حدود ۵۰ پیکسلی استفاده کنین و سختی اون رو روی ۴۰ بذارین. برای تمیزی بیشتر پیشنهاد میکنیم روی قسمتی که میخواین روتوش بشه بیشتر زوم کنین تا مطمئن بشین مهر داره کارش رو دقیق انجام میده.
حالا که بقیه کیسهای که تو اطراف لبه سنگریزهها وجود داشت رو حذف کردیم، میتونین بزرگ نمایی کنین تا ببینین از تصویرتون چقدر راضی هستین. با این کار شما متوجه میشین که عملکرد مهر درست بوده یا نه و تصویر شما چقدر طبیعی بنظر میرسه. اگه تغییرات تصویر درست اعمال نشده میتونین تمبرهای بیشتری با اندازههای مختلف به تصویر اضافه کنین تا خروجی کار طبیعیتر بنظر برسه.
خب کار ما تموم شد و تونستیم با استفاده از ابزار Clone Stamp فتوشاپ با موفقیت یه تصویر رو روتوش کنیم. خوشبختانه دیگه هیچ اثری از کیسه توی عکس وجود نداره و تصویر ما آماده اشتراکگذاری توی شبکههای اجتماعی هست. زمانی که از روتوش تصویرتون راضی بودین میتونین مسیر File > Export > Export As رو طی کنین و تصویر فتوشاپ شدتون رو به صورت PNG یا JPEG ذخیره کنین.
حرف آخر ریکومگ
قطعا تا الان متوجه شدین که چجوری باید از ابزار Clone Stamp توی فتوشاپ استفاده کنین. در واقع Clone Stamp یه ابزار عالی برای خلاص شدن از شر لکهها، کپی سریع و موثر از عناصر خاص صفحه و حتی اضافه کردن جلوههای ویژه و خاص به تصاویر هست.
ما تو این مطلب درباره روتوش و حذف بخشی از تصویر به کمک ابزار Clone Stamp صحبت کردیم که خروجی کار هم رضایت بخش بود. برای آشنایی بیشتر با این ابزار پیشنهاد میکنیم از کاربردهای اون توی پروژههای مختلف استفاده کنین تا تو کار با Clone Stamp به مهارت برسین. مرسی که مثل همیشه با ریکمگ همراه بودین، منتظر نظرات و سوالاتون تو بخش کامنت هستیم.