پرکاربرد ترین فرمت های عکس به همراه توضیحات مربوط به هرکدوم

سلام به همه دوستان، امیدوارم حال تک تکتون خوب باشه و تا به امروز اتفاقات خوشایندی براتون رخ داده باشه. امروز با یه مقاله جذاب دیگه به دیدنتون اومدیم تا دورهم درباره یکی از مهم‌ترین موضوعات یعنی پرکاربردترین فرمت‌ عکس صحبت کنیم. نگین چالش شما نبوده که تو کتمون نمیره.

فرمت‌های عکس یکی از اون موضوعات حرص در بیاره که فکر خیلی از گرافیست‌ها و کسایی که با ادیت عکس سر و کار دارن رو به خودش درگیر کرده. اما خب متاسفانه خیلیامون حال و حوصله پیگیری این موضوع رو نداریم؛ یعنی انقدر درباره چیزای مختلف سرچ می‌کنیم و مطلب می‌خونیم که دیگه درباره این موضوع حال و حوصله نداریم. اما بالاخره که چی؟ نمیشه از خیر این موضوع بگذریم.

پس بیاین یک بار برای همیشه این مسئله رو برای خودمون حل کنیم و به سوالات ذهنیمون درباره فرمت عکس جواب بدیم. تو این مقاله قراره پرکاربردترین فرمت‎‌های عکس رو معرفی کنیم و کاربرد هر کدوم رو براتون توضیح بدیم. پس مثل همیشه تا آخر مقاله کنارمون باشین و ما رو تنها نذارین.

فرمت عکس چیه؟

اگه بخوایم خیلی کتابی بهتون توضیح بدیم باید بگیم فرمت عکس یه ابزار استاندارد برای دسته‌بندی و ذخیره تصاویر دیجیتال هست. هر کدوم از انواع فرمت عکس کاربردهای مختلفی دارن و همین موضوع باعث میشه دونستن تفاوت این فرمت‌ها برای هر کسی که با ادیت عکس سر و کار داره یه چالش مهم باشه.

این روزا که تصویر، یکی از ابزار مهم تو شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌ها در نظر گرفته میشه؛ شناخت انواع فرمت عکس و کاربرد هر کدوم برای همه ما ضروریه. جالبه بدونین فرمت عکس تو سرعت سایت هم تاثیر داره؛ یعنی اگه عکسی که توی سایت بارگذاری می‌کنین فرمت درستی نداشته باشه، میتونه سرعت سایت رو کاهش بده و در نهایت تجربه بدی رو برای کاربر رقم بزنه. خب حالا که به اهمیت فرمت عکس پی بردین، بریم تا براتون پرکاربردترین فرمت‌های عکس رو معرفی کنیم.

مقاله پیشنهادی: مسیر تبدیل شدن به یک گرافیست حرفه ای

پرکاربردترین فرمت‌های عکس

تو دنیای تصاویر دیجیتال حدود ۱۵تا فرمت عکس وجود داره که هر کدوم کاربرد، مزایا و معایب مختص به خودشون رو دارن. یه سریاشون دیگه قدیمی شدن و کاربرد کمی دارن و یه سریاشون هنوز پرقدرت دارن به فعالیت خودشون ادامه میدن. اما بریم سراغ پرکاربردترین فرمت‌های عکس که دونستنش برای همه ما مفید و ضروریه؛ پس بریم ببینیم چه خبره.

JPEG(JPG) – Joint Photographic Experts Group

JPEG یا JPG یه فرمت عکس کاربردی هست که به صورت یه قالب گرافیکی شطرنجی نمایش داده میشه و فشرده‌سازی ضعیفی داره؛ همین موضوع هم موجب میشه تا عکس‌هایی که به این فرمت هستن به راحتی قابل اشتراک باشن.

البته نباید از کنار این موضوع بگذریم که JPG‌ها با وجود اینکه حجم عکس رو کاهش میدن ولی متاسفانه موجب کاهش کیفیت عکس هم میشن. اما JPG همچنان یکی از پرکاربردترین انواع فرمت عکس هست که توی انواع مرورگرهای جهانی دیده میشه. اگه بخوایم درباره موارد استفاده فرمت JPG صحبت کنیم، باید بگیم که این فرمت یه انتخاب مناسب برای عکس‌های وبلاگ و مقاله هست.

فرمت عکس JPEG معروف ترین فرمت عکس در دنیا | وبلاگ آموزشگاه ریکولی

PNG – Portable Network Graphics

 PNG یه فرمت عکس کاربردی هست که به صورت یه قالب گرافیکی شطرنجی نمایش داده میشه، فشرده‌سازی قوی داره و در طی این کار همچنان جزئیات و کنتراست بین رنگ‌ها رو حفظ میکنه. جالبه بدونین متن‌هایی که توعکس‌ها با فرمت PNG نمایش داده میشن خیلی خوانایی بالاتری نسبت به فرمت JPEG دارن. پس همین موضوع باعث میشه تا PNG فرمت پرکاربردتر و محبوب‌تری به حساب بیاد و برای اینفوگرافیک‌ها، بنرها و گرافیک وبلاگ بیشتر از این فرمت‌ استفاده بشه.

فرمت PNG پراستفاده ترین فرمت برای عکس ها با بک گراند شفاف یا بدون بک گراند | وبلاگ آموزشگاه ریکولی

GIF – Graphics Interchange Format

GIF یکی دیگه از فرمت‌های عکس هست که به صورت یه قالب گرافیکی شطرنجی نمایش داده میشه و با فشرده‌سازی، کیفیت هیچ عکسی افت نمیکنه. همونطور که میدونین GIF یه فرمت معروف برای تصاویر متحرک هست؛ چون این فرمت یه محدودیت ۸ بیتی داره که همین موضوع باعث میشه تا اندازه انیمیشن کوچیک بشه و مناسب انتشار در سطح وب باشه. اگر بخوایم درباره موارد استفاده فرمت GIF صحبت کنیم، باید بگیم که از این فرمت بیشتر برای نمایش محتواهای متحرک استفاده میشه.

فرمت gif بهترین فرمت برای استفاده از تصاویر متحرک | وبلاگ آموزشگاه ریکولی

WebP

WebP یکی دیگه از فرمت‌های کاربردی عکس هست که به طور ویژه برای فشرده‌سازی حجم عکس‌ها استفاده میشه و هیچ ضرری به کیفیت عکس‌ها نمی‌رسونه. جالبه بدونین جابجایی فرمت عکس از JPEG و PNG به WebP موجب میشه تا تو فضای سرور و پهنای باند، صرفه‌جویی قابل توجهی صورت بگیره. اگه بخوایم درباره موارد استفاده از فرمت WebP صحبت کنیم، باید بگیم که از این فرمت برای نمایش عکس‌های سایت استفاده میشه چون موجب ذخیره پهنای باند و افزایش سرعت سایت میشه.

فرمت WebP فرمت مورد علاقه طراحان و مدیران وبسایت ها | وبلاگ آموزشگاه ریکولی

پیشنهاد ریکولی برای فرمت عکس‌ها

خب تا اینجای کار درباره فرمت‌های پرکاربرد تصاویر صحبت کردیم و چهارتا از کاربردی‌ترین اون‌ها رو براتون معرفی کردیم. اما ممکنه بازم برای خیلی‌هاتون این سوال پیش بیاد که چطور این چهار فرمت پرکاربرد رو با هم مقایسه کنید؟ باید بگیم که بعضی اوقات انتخاب بین بهتر و بهترین خیلی کار مشکلیه؛ پس برای اینکه انتخاب یه فرمت عکس مناسب به یه چالش بزرگ براتون تبدیل نشه بهتره همیشه اول به کاربرد عکس مورد نظرتون توجه کنین.

پس اینکه عکس مورد نظر شما قراره کجا منتشر بشه و چقدر کیفیت اون براتون اهمیت داره، میتونی تصمیم‌گیری انتخاب از بین یکی از چهار فرمت بالا رو براتون راحت کنه. خب مثل همیشه ممنونیم که با  ریکومپ همراه بودین؛ حتما تو بخش کامنت با ما در ارتباط باشن و از چالش‌هاتون برامون بگین.

جستجو کردن

محصولات پرطرفدار