۱۰ تکنیک خلاقانهای که همه تدوینگرای ویدیو باید بدونن
- آموزش تدوین, آموزش رایگان, آموزش رایگان افترافکت, آموزش رایگان پریمیر
- [reading_time]
سلام بچهها امیدوارم حال تک تکتون خوب باشه و مثل همیشه در حال یادگیری موضوعات جدید باشین؛ ما برگشتیم با یه مقاله دیگه از ریکمگ. قراره تو این مقاله ۱۰ تکنیک خلاقانه بهتون معرفی کنیم که دونستن اونها برای تمام تدوینگرای ویدیو ضروری هست. خیلیها فک میکنن ساخت یه فیلم، کلیپ و ویدیوی عالی فقط مربوط به فیلمبرداری با تجهیزات با کیفیت، تنظیم صحیح نور و نصب میکروفون هست.
اما باید بگیم که اینطور نیست. درسته این سه مورد خیلی مهم هستن؛ ولی تدوین و پردازش تصاویر و ویدیوها هم اهمیت زیادی دارن. در واقع هر تدوینگری برای این که یه ویدیو با کیفیت بالا تولید کنه باید با نرمافزارهای ویرایش ویدیو آشنایی کامل داشته باشه و ابزارهای اون رو به خوبی بشناسه. خداروشکر برای یاد گرفتن چیزای جدید هیچ نگرانی وجود نداره!
چون این روزا با یه سرچ ساده و خوندن چندتا مقاله مفید میشه تو کار با خیلی از نرمافزارها مسلط پیدا شد. در ادامه این مطلب میخوایم یسری تکنیک خلاقانه بهتون معرفی کنیم که دونستن اونا برای همه شما تدوینگرای عزیز، اهمیت خیلی زیادی داره؛ پس مثل همیشه باهامون همراه باشین.
معرفی چند تکنیک خلاق برای تدوین و ویرایش ویدیو
همه شما میدونین تو دنیای دیجیتال الان، ویدیوها یکی از عنصرهای اصلی و تاثیرگذار هستن که خیلی از مخاطبها رو به سمت خودشون جذب میکنن. در واقع برای تدوین و ویرایش ویدیو تکنیکهای خلاقانه زیادی وجود داره که برای استفاده از اونها اول باید خوب بهشون مسلط بشین و بعد ازشون استفاده کنین. چون استفاده از این تکنیکها در صورتی باعث خاص شدن ویدیوی شما میشه که با مهارت خیلی بالایی پیادهسازی بشن؛ پس تمرین به هیچ وجه نباید فراموش بشه. خب بریم که این تکنیکهای خلاقانه رو بهتون معرفی کنیم.
برش استاندارد (Standard Cut)
برش استاندارد یه تکنیک خیلی مهم و اساسی هست که خوشبختانه برای استفاده از اون نیاز به مهارت بالا نیست. در واقع این تکنیک برای ادغام بخشهای مختلف ویدیو به همدیگه استفاده میشه؛ پس باید ویدیوها رو براساس بازههای زمانی مدنظرتون ویرایش کنین و اونها رو کنار هم قرار بدین.
جامپ کات (Jump Cut)
این تکنیک باعث میشه تا بیننده به صورت کاملا ناگهانی از یه صحنه ویدیو به یه صحنه دیگه منتقل بشه. برای این کار باید تو بخش نوار زمان چندتا فریم دیگه اضافه بشه تا صحنه جدیدی برای بیننده رقم بخوره، البته تو تکنیک جامپ کات پرش از یه صحنه به صحنه دیگه خیلی سریع انجام میشه.
مونتاژ (Montage)
این تکنیک به شما این امکان رو میده تا تو سرعت پخش ویدیوتون تغییر ایجاد کنین. برای مثال سرعت نمایش یه ویدیو درباره جلسات تمرینی یه ورزشکار رو روی دور تند یا کند قرار بدین. البته فراموش نکنین که استفاده از تکنیک مونتاژ بستگی به عناصر موجود در ویدیو و حال و هوای داستان داره؛ پس تو انتخاب این تکنیک حتما دقت لازم رو به خرج بدین.
Cross-Fades یا Cross-Dissolves
این تکنیک برای انتقال خیلی آروم از یه صحنه به صحنه دیگه ویدیو استفاده میشه. برای مثال استفاده از تکنیک Cross-Fades یا Cross-Dissolves میتونه برای نمایش دادن تغییرات طبیعی در زمان یک روز باشه.
Wipe
تکنیک Wipe برای اتصال یه صحنه از ویدیو به صحنه دیگه با استفاده از انیمیشن دیجیتال انجام میشه. این تکنیک انواع مختلفی داره و تو هر کدوم از انیمیشنهای متفاوتی استفاده میشه؛ انتخاب انیمیشنهای پیچیدهتر جذابیت ویدیو رو چند برابر میکنه و باعث تاثیر بیشتر روی بیننده میشه.
Fade In / Out
تکنیک Fade In/ Out برای انتقال بین فریمها استفاده میشه؛ در واقع به کمک این تکنیک شما انتهای یه کلیپ رو محو میکنین و در ادامه تو همون حالت محو، یه کلیپ دیگه رو شروع میکنین تا زمانی که تصویر کاملا واضح بشه. البته باید به این نکته توجه کنین که این تکنیک به درد فیلمهای استاندارد با صحنههای معمولی نمیخوره چون تاثیر چندانی روی بیننده نمیذاره.
J-Cut یا L-Cut
J-cut یا L-Cut از تکنیکهای سفارشی هستند که باعث خاص شدن جلوه یه صحنه یا دیالوگ میشن. در واقع زمانی که بخواین از یه کاراکتر به کاراکتر دیگه انتقال آهسته انجام بدین، میتونین از J-Cut استفاده کنین؛ البته باید توجه کنین که این تکنیک موجب میشه تا تمرکز بیننده روی یکی از کاراکترها بمونه. تکنیک L-Cut هم به شما این امکان رو میده تا یه کاراکتر رو مقابل یه کاراکتر دیگه نشون بدین.
Cutting On Action
تکنیک Cutting on Action در واقع شاتها و تصاویری هست که بیننده رو از کاراکترهای اصلی و Actionها دور میکنه. در واقع با کمک این تکنیک هیجان بیشتری تو وجود بیننده ویدیو ایجاد میشه. البته باید به این نکته توجه کنین که توی این تکنیک، مهمترین شاتها باید انتهای ویدیو قرار بگیرن تا تاثیر زیادی روی مخاطب بذارن.
ویرایش موازی (Parallel Editing)
تکنیک ویرایش موازی(Parallel Editing) برای نشون دادن چندتا اتفاق مختلف هست که به صورت موازی تو چندتا مکان متفاوت انجام میشن. این تکنیک باعث به وجود اومدن هیجان و تنش توی مخاطب میشه. برای مثال به کمک این تکنیک میشه توی یه ویدیوی پزشکی نشون داد که چجوری یه بیمار با حال بد جسمی برای پیوند عضو آماده میشه و تو قاب موازی، چطور عضو مورد نظر از یه بیمارستان دیگه به بیمارستانی که بیمار بستری هست، منتقل میشه.
Match Cut
تکنیک Match Cut این امکان رو به شما میده تا صحنههای اکشنی که مشابه هم هستن رو به همدیگه متصل کنین؛ در واقع این اتصال نشون میده که یه ارتباطی بین صحنهها وجود داره و بیننده از یه بخش به بخش دیگهای از داستان منتقل میشه.
مقاله پیشنهادی: با تدوین تداومی و تمرین تکنیک های آن به یک تدوینگر حرفه ای تبدیل شوید
حرف آخر ریکومگ با شما دوستای خوب تدوینگر
دونستن هر کدوم از ۱۰تا تکنیکی که تو بخشهای بالا بهتون معرفی کردیم، برای هر تدوینگری ضروریه. البته فقط آشنایی با این تکنیکها کافی نیست؛ بلکه شما باید تو کار با هر کدوم از اونها مهارت خیلی بالایی داشته باشین. هر کدوم از تکنیکهای بالا با هر نرمافزار تدوین ویدیویی قابل پیادهسازی هست.
پس بسته به نظرتون میتونین مناسبترینش رو انتخاب کنین. مرسی که مثل همیشه تا آخرین لحظه همراهمون بودین، ریکمگ مثل همیشه تلاش میکنه تا با انتشار مقالههای مفید، سطح دانش و مهارت شما رو افزایش بده. منتظر نظراتتون تو بخش کامنت هستیم، راستی اگه تکنیک دیگهای از نظر شما مهم هست، حتما باهامون در میون بذارین.