۱۰ حقیقت جالب درباره عکاسی که ممکنه ندونید!
- آموزش رایگان, عکاسی و ادیت
- [reading_time]
سلام بچهها امیدوارم حال همگیتون خوب باشه و تا امروز چیزهای زیادی یاد گرفته باشین؛ ما برگشتیم با یه مقاله دیگه از ریکومگ. توی این سری از مقالمون میخوایم درباره ۱۰ حقیقت جالب عکاسی باهاتون صحبت کنیم که احتمالا خیلیهاتون از اونها هیچ اطلاعی ندارین.
همه ما میدونیم که این روزا عکاسی تبدیل به یه صنعت بزرگ شده و افراد فقط برای سرگرمی سراغ اون نمیرن؛ بلکه خیلیها دارن از شغل عکاسی درآمد بالا کسب میکنن. روزانه میلیاردها عکس توسط افراد مختلف گرفته میشه که هر کدوم ژانرهای مختلفی دارن. برخلاف تفکر خیلیها که فکر میکنن عکاسی یه صنعت نوظهور هست.
باید بگیم که عکاسی تاریخچه خیلی طولانی و جذابی داره که همین سرگذشت باعث رونق صنعت عکاسی در دنیای امروز شده. تو این مطلب قصد داریم یسری حقیقت جالب درباره عکاسی بهتون بگیم که قطعا ۹۹ درصد شما ازشون بیخبر بودین؛ پس پیشنهاد میکنیم برای کشف این حقایق باهامون همراه باشین.
۱-اولین تلفن همراه دوربیندار در سال ۱۹۹۹ به بازار عرضه شد.
عکاسی با گوشیهای هوشمند تو قرن بیست و یکم به طرز شگفت انگیزی تکامل پیدا کرد و در واقع توی این قرن همه ما با داشتن یه گوشی هوشمند میتونیم عکسهای خیلی خوبی بگیریم که دلیل این موضوع کیفیت بالای دوربینهای تلفن همراه هست. درحال حاضر کیفیت دوربین تلفن های همراه بسیار بالا رفته است. همچنین شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر راجع به دوربین ها مقاله اولین دوربین تلفن همراه ۲۰۰ مگاپیکسلی در جهان را مطالعه کنید.
اما اینجای قضیه مهم هست که آیا کسی میدونه اولین تلفن همراه دوربیندار چه زمانی به بازار عرضه شد؟ خب قطعا خیلیهاتون جواب این سوال رو نمیدونین، باید بگیم که اولین گوشی دوربیندار متعلق به یه شرکت ژاپنی به نام Kyocera هست که در زمینه تولید و ساخت لوازم الکترونیک فعالیت میکنه.
در واقع این شرکت در سال ۱۹۹۹ اولین تلفن همراه دوربیندار به نام VP-210 رو به بازار عرضه کرد. گوشی هوشمند دوربیندار VP-210 به شما این امکان رو میده تا به کمک دوربینش ۲۰ تا عکس بگیرین؛ اما متاسفانه هیچ کدوم رو نمیتونین از حافظه گوشی حذف کنین. وضوح تصویر دوربین این گوشی ۰.۱۱ مگاپیکسل هست که همین موضوع باعث میشه تا نتونین با این دوربین عکسهای حرفهای بگیرین.
۲-اولین دوربین دیجیتال در سال ۱۹۹۰ به فروش رسید.
دوربینهای دیجیتال این روزها یکی از پرطرفدارترین ابزارهای دیجیتال برای عکاسی و فیلمبرداری هستن که تمام مردم سراسر جهان از اونها استفاده میکنن. اما قبل از اواسط دهه ۲۰۰۰ خبری از دوربینهای دیجیتال نبود و مردم برای عکس گرفتن از دوربینهای یکبار مصرف استفاده میکردن.
احتمالا برای خیلی از شماها این سوال پیش اومده که اولین دوربین دیجیتال در چه سالی ساخته شد؟ باید بگیم که اولین دوربین دیجیتال در سال ۱۹۹۰ ساخته شد. شرکت Dycam اولین دوربین دیجیتال خودش رو به نام Dycam Model 1 در بازار عرضه کرد که هزینه اون ۱۰۰۰ دلار بود؛ البته با توجه به تورم سال ۱۹۹۰، مبلغ ۱۰۰۰ دلار تقریبا گرون محسوب میشد.
۳-اولین دوربین دیجیتال برای عکاسی از شفق قطبی ساخته شد.
شفق قطبی از جمله پدیدههای طبیعی هست که دانشمندان و مردم زیادی رو به خودش جذب کرده. سالهاست که دانشمندان زیادی تلاش میکنن تا از شفق قطبی عکس تهیه کنن و در اختیار مردم قرار بدن و همین موضوع باعث شد تا اولین دوربین دیجیتال برای عکاسی از شفق قطبی ساخته شد.
دوربین دیجیتال Fairchild All-Sky توسط دانشمندان کانادایی برای عکاسی از شفق قطبی ساخته شد و از زمان ساخت این دوربین عکسهای زیادی از شفق قطبی گرفته شد و در اختیار مردم و علاقمندان اون قرار گرفت.
۴- شرکت اپل در دهه ۱۹۹۰ یک دوربین دیجیتال مستقل ساخت.
اپل یکی از برندهای محبوب در حوزه فناوری دیجیتال هست که محصولات اون از ابتدا با نوآوریهای خاصی همراه بوده. شرکت اپل مدتها قبل از اینکه شروع به ساخت گوشیهای هوشمند کنه؛ در حوزه ساخت دوربین دیجیتال ورود پیدا کرد. دوربین دیجیتال Quick Take 200 ساخت شرکت اپل هست و در توسعه اون شرکت فوجی هم دخالت داشته.
لنز این دوربین ۸ میلی متری و دیافراگم اون f/2 هست. برخلاف موفقیت شرکت اپل در ساخت گوشیهای هوشمند، این شرکت در ساخت دوربین دیجیتال خیلی موفق نبوده و بعد از مدتی از حوزه ساخت دوربین دیجیتال کنار کشید. قیمت دوربین Quick Take 200 اپل ۷۰۰ دلار بوده و در نهایت در سال ۱۹۹۷ این شرکت تولید دوربین رو متوقف کرد.
۵-اولین دوربین DSLR به مبلغ ۲۰۰۰۰ دلار بوده.
دوربینهای DSLR نقطه ورود عکاسها به دنیای حرفهای هنر و عکاسی هست. برای خرید یه دوربین دیجیتال حرفهای برندهای مختلفی وجود داره که ممکنه قیمت خیلی از اونها مقرون به صرفه باشه؛ اما دوربینهای برند DSLR برخلاف سایر برندها، قیمت بالایی دارن.
اولین دوربین DSLR در سال ۱۹۹۱ به مبلغ ۲۰۰۰۰ دلار در بازار وجود داشته که به نسبت زمان خودش، مبلغ بالایی به حساب میومده. با توجه به قیمت بالای این دوربین دیجیتال، افراد معمولی مصرف کننده این دوربین نبودن و افرادی که از نظر مالی در سطح بالایی قرار داشتن سراغ خرید این دوربین میرفتن؛ البته نباید فراموش کنیم که یکی از دلایل قیمت بالای دوربینهای DSLR، آزمایشهای زیادی بوده که روی ویژگیها و کاربردهای اون انجام میشده.
۶-قدیمیترین عکس در نمایشگاه ایالت تگزاس قرار داره.
در زمانهای قدیم که دوربین عکاسی تازه وارد بازار شده بود؛ هر کسی توانایی خرید اون رو نداشت و خیلیها اصلا با هنر عکاسی آشنا نبودن. پس خیلی از ما دوست داریم بدونیم که قدیمیترین عکس در چه زمانی گرفته شده و الان کجاست؟ باید بگیم که قدیمیترین عکس در سال ۱۸۲۶ توسط یه عکاس فرانسوی به نام Joseph Nicéphore Niépce گرفته شده که گرفتن این عکس ساعتها طول کشیده. این عکس قدیمی در حال حاضر توی یه نمایشگاه در پایتخت ایالت تگزاس یعنی شهر آستین قرار داره.
۷-صنعت جهانی عکاسی در سال ۲۰۲۱ بیشتر از ۳۶ میلیارد دلار ارزش داشت.
عکاسی چندین دهه هست که به یه صنعت بزرگ تبدیل شده که به واسطه اون شغلهای زیادی در بازار ایجاد شده. طبق گزارش وبسایت Research And Markets صنعت عکاسی در سال ۲۰۲۱ بیشتر از ۳۶ میلیارد دلار ارزش داشته و پیشبینی شده تا سال ۲۰۲۵ این ارزش از ۴۰ میلیارد دلار هم بالاتر بره.
۸-شرکت کداک اولین فیلم رول رو در سال ۱۸۸۹ تولید کرد.
فیلم رول از جمله قطعاتی هست که به طرز چشمگیری نحوه عکس گرفتن شما رو بهبود میده. در واقع اختراع این قطعه راه رو برای نوآوریهای بعدی یعنی تولید دوربینهای دیجیتال هموار کرد. صنعت عکاسی در قرن ۲۰ کار خودش رو شروع کرد؛ اما ۱۰۰ سال بعد فیلم رول اختراع شد. جالبه بدونین اولین فیلم رول توسط شرکت کداک تولید و برای استفاده عکاسها به بازار عرضه شد.
۹-اولین دوربین بدون آینه در سال ۲۰۰۴ ساخته شد.
بعد از چند سال استفاده از دوربینهای آینهدار، خیلی از عکاسها دنبال خرید دوربینهای بدون آینه بودن. چون دوربینهای بدون آینه پیشرفتهتره و عکاسی با اون خیلی حرفهایتر هست. اولین دوربین بدون آینه در سال ۲۰۰۴ توسط شرکت اپسون ساخته شد. این دوربین به قیمت ۳۰۰۰ دلار به بازار عرضه شد و شرکت اپسون تا سال ۲۰۰۷ تولید این نوع از دوربین رو ادامه داد.
۱۰-اولین عکس رنگی مربوط به قرن نوزدهم هست.
وقتی به دنیای قبل از قرن بیستم فکر میکنیم؛ احتمالا خیلیهامون احساس میکنیم اون زمان تموم عکسها و فیلمها سیاه و سفید بودن. اما باید بگیم که این موضوع درست نیست و اولین عکسهای رنگی مربوط به قرن نوزدهم هست. در واقع اولین عکس رنگی در سال ۱۸۶۱ در کشور انگلیش گرفته شد که درباره لباس سنتی کشور اسکاتلند بود. در حال حاضر این عکس در یکی از موزههای شهر ادینبورگ پایتخت اسکاتلند قرار داره.
کلام آخر ریکومگ
خب تا اینجای کار ۱۰ تا حقیقت جالب درباره عکاسی بهتون گفتیم که به احتمال ۹۹ درصد خیلیهاتون از اونها بیاطلاع بودین. عکاسی این روزها تبدیل به یه صنعت پرطرفدار شده که افراد زیادی از اون کسب درآمد میکنن. عکاسی از ابتدای کار به عنوان یه صنعت شناخته نمیشد؛ اما با گذشت زمان و پیشرفت عکاسها در این حوزه، امروز از عکاسی به عنوان یه صنعت جهانی یاد میشه.
در واقع هر فردی برای ورود به دنیای عکاسی نیاز به یه دوربین دیجیتال داره؛ اما نباید فراموش کرد که داشتن دانش و تخصص توی این حوزه هم خیلی مهم هست. صنعت عکاسی با وجود عکاسهای خلاق و حرفهای روز به روز بیشتر از قبل پیشرفت میکنه و آینده روشنی براش پیشبینی میشه. مرسی که مثل همیشه با ریکمگ همراه بودین؛ منتظر نظرات و سوالاتون تو بخش کامنت هستیم.