۱۲ تا نکته طلایی برای عکاسهایی که تو خونه کار میکنن
- آموزش رایگان, عکاسی و ادیت
- [reading_time]
سلام بچهها، امیدواریم حال تک تکتون عالی باشه و تا امروز لحظههای خوشی رو سپری کرده باشین؛ ما برگشتیم با یه مقاله دیگه از ریکومگ. توی این سری از مقالمون قصد داریم ۱۲تا نکته معرفی کنیم که برای عکاسهایی که توی خونه کار میکنن خیلی مفید هست.
عکاسی یکی از حوزههای هنری جذاب و تقریبا سخت هست که برای پیشرفت توی این شغل و تبدیل شدن به یه عکاس حرفهای باید خیلی تلاش کرد. عکاسی مثل خیلی از شغلهای دیگه توی خونه هم قابل انجام هست؛ اما ممکنه با یسری چالش همراه باشه. ما تو این مقاله قصد داریم ۱۲تا نکته بهتون بگیم که تو حل مشکلها و چالشهای مربوط به عکاسی تو خونه بهتون کمک میکنه؛ پس مثل همیشه تا آخر مقاله با ما همراه باشین.
اگر که به عکاسی داخل منزل علاقه دارید پس از خواندن این مقاله به مقاله بازدهی عکاسی فریلنسری با ۱۰ روش اصولی رجوع کنید.
۱-برای خودتون مرز مشخص کنین.
وقتی اسم عکاسی توی خونه میاد، خیلیها فک میکنن عکاسی تو این شرایط با راحتی و استراحت همراه هست و هر موقع که میخوان میتونن روی تخت دراز بکشن، روی مبل لم بدن یا بازی رایانهای محبوبشون رو انجام بدن. اما باید بهتون بگیم که عکاسی تو خونه زمانی میتونه حرفهای و تخصصی جلو بره که شما یه فضای کاری بدون حواس پرتی برای خودتون توی خونه درست کنین.
چون این فضا به افزایش بهرهوری شما کمک میکنه. اگه شما از اون دسته آدمهایی هستین که موقع کار تو خونه دوست دارین یه فضایی از خونه رو مختص محیط کارتون درست کنین، پیشنهاد میکنیم به برنامههای HomeByMe، Planner 5d و Roomstyler یه سری بزنین.
۲-برای عکاسی تو خونه نرمافزار مناسب انتخاب کنین.
یکی از برنامههای پرطرفدار برای ویرایش عکسها نرمافزار Adobe Photoshop هست؛ اما این نرمافزار ممکنه برای ویرایشهای ساده عکاسی یکم سخت باشه. پس پیشنهاد میکنیم برای ویرایش عکسهاتون توی خونه، سراغ برنامههای آسونتری برین. بعضی از برنامههای ساده برای ویرایش عکس شامل Pixlr، Canva، PaintShop Pro، Luminar و Aurora HDR هست که کار کردن با اونها خیلی آسون هست.
۳-مدت زمان زیادی رو به استراحت اختصاص بدین.
درسته که کار کردن زیادی میتونه خیلی مفید باشه؛ اما فراموش نکنین که کار کردن طولانی مدت و بدون وقفه باعث میشه تا بهرهوری شما کاهش پیدا کنه. جالبه بدونین عکاسی توی خونه به دلیل محدود بودن توی یه مکان بسته باعث میشه تا شما رو خسته کنه؛ پس برای رفع خستگی ذهن و بدنتون مدت زمان مشخصی رو به استراحت اختصاص بدین.
برای تفکیک بین زمان و استراحت توی خونه میتونین از تکنیک پومودورو استفاده کنین؛ توی این تکنیک بعد از هر ۲۵ دقیقه کار باید ۵ دقیقه استراحت کنین. یسری برنامه تو سطح وب وجود داره که به شما تو پیروی از تکنیک Pomodoro کمک میکنه، این برنامهها شامل Tomato Timer، PomoDoneApp و Pomofocus هست. پیشنهاد میکنیم تو تایم استراحت حتما عضلات خودتون رو دراز کنین.
۴- هرگونه حواس پرتی رو از بین ببرین.
عکاسی تو خونه موجب میشه تا بخش زیادی از زمان شما به گشت و گذار توی سطح وب و شبکههای اجتماعی اختصاص داده بشه و همین موضوع باعث میشه تا دچار حواس پرتی بشین. در واقع صدای اعلان گوشی یکی از عاملهای اصلی برای حواس پرتی شماست که روی تمرکز و کار شما تاثیر منفی میذاره.
پس برای عملکرد بهتر توی عکاسی در خونه باید از چیزهایی که حواس شما رو پرت میکنه دوری کنین. برای این کار میتونین از برنامههایی که اعلانهای تلفن همراه و شبکههای اجتماعی رو مسدود میکنه استفاده کنین، این برنامهها شامل Freedom و Flipd هست. همچنین برای مسدود کردن وبسایتهای مختلف هم میتونین از برنامههای WasteNoTime، LeechBlock و Cold Turkey استفاده کنین.
۵-ساعت کاری ثابت داشته باشین.
شغلهای خلاقی مثل عکاسی تو خونه، اغلب از نظر زمانی انعطاف پذیر هستن؛ اما فراموش نکنین که برای بهرهوری بیشتر باید کمی از این انعطاف پذیری رو حذف کنین و یه ساعت کاری ثابت برای خودتون تنظیم کنین. پس پیشنهاد میکنیم ساعت کاریتون رو طوری تنظیم کنین که بیشترین بازدهی و انگیزه رو توی اون زمان داشته باشین.
اگه در مورد پربازدهترین ساعت کاری خودتون مطمئن نیستین میتونین از برنامههایی مثل Toggl و Clockify استفاده کنین. هر کدوم از این برنامهها مدت زمانی که شما برای انجام هر کاری اختصاص میدین رو پیگیری میکنه و با بررسی این موضوع که کدوم کار سریعتر انجام میشه میتونین ساعت پربازده کاریتون رو پیدا کنین.
۶-اول روی کارهای سخت تمرکز کنین.
اگه شما از اون دسته عکاسهای خونگی هستین که عادت دارن اول سادهترین کار رو انجام بدن و سختترین کار رو برای آخر بذارن؛ پس باید بهتون بگیم که این روند رو هر چه زودتر متوقف کنین. چون کارهای سخت همیشه به تلاش بیشتری نیاز دارن و برای انجام اونها باید ذهنتون تازه و پرانرژی باشه.
پس پیشنهاد میکنیم کارهای سخت رو در ابتدای ساعت کاریتون انجام بدین. با انجام دادن کارهای سخت تو ابتدای ساعت کاریتون، کمک میکنین تا زمان کافی برای تکمیل بقیه کارهای عکاسی داشته باشین. برای مدیریت کارهای عکاسی میتونین از برنامههای Asana، nTask، Todoist یا ClickUp استفاده کنین و از بین کارهایی که تو لیستتون یادداشت میکنین اول سراغ سختتریناش برین.
۷-شبکهسازی رو ادامه بدین.
شبکهسازی یکی از پربازدهترین کارهایی هست که برای پیشرفت عکاسی تو منزل میتونین ازش استفاده کنین. اگه در حال حاضر کار کافی توی خونه ندارین؛ چرا زمانتون رو به شبکهسازی اختصاص نمیدین؟ این استراتژی بازاریابی کم هزینه میتونه خیلی برای شما مفید باشه.
برای شبکهسازی پیشنهاد میکنیم به انجمنهای Meetup و Discord اضافه بشین و از فعالیت بقیه عکاسهای توی خونه مطلع بشین یا میتونین با صاحبهای شغلهای دیگه و گروههای هنری تعامل بیشتری داشته باشین.
۸-محتوای خودتون رو تولید کنین.
اگه عکاسی رو تو خونه انجام میدین، فراموش نکنین که بالاخره یه روزی باید نمایشگاه بذارین پس همیشه یسری محتوا برای خودتون تولید کنین. برای خلاقانهتر شدن عکسهاتون میتونین نکات و ترفندهای زیادی رو از طریق کانالهای موجود در یوتیوب یاد بگیرین.
حتی بهتون پیشنهاد میکنیم یه کانال یوتیوب برای خودتون درست کنین و محتواهای خودتون رو اونجا منتشر کنین؛ برای ویرایش عکس و فیلمهاتون هم میتونین از برنامههای Shotcut و Lightworks استفاده کنین و حتی میتونین از کانال یوتیوبتون کسب درآمد کنین.
۹-برای اهدافتون برنامهریزی کنین.
برای اینکه با عکاسی تو خونه به پیشرفت برسین باید یسری اهداف برای خودتون مشخص کنین و روی اونها تمرکز کنین. رسیدن به اهداف زمانی آسون هست که مدام برای اونها تلاش کنین. برنامههایی مثل Lifetick به شما این امکان رو میده تا اهدافتون رو تعیین کنین، پیشرفتتون رو بررسی کنین و کارهایی که باید انجام بدین رو هر روز به خودتون یادآوری کنین.
۱۰-ابزار و تجهیزات عکاسی رو در دسترس خودتون قرار بدین.
بهرهوری توی عکاسی خونه به این معناست که وقت خودتون رو برای پیدا کردن ابزارها و تجهیزات عکاسی هدر ندین. در واقع زمانی که لنزها، سه پایهها و کارت حافظه رو در قسمت مشخصی از خونه قرار میدین، نیازی به هدر دادن زمان برای پیدا کردن این تجهیزات ندارین.
البته ابزارها و تجهیزات عکاسی تنها چیزهایی نیستن که باید مرتب نگه دارین، تمام وسایل عکاسی مثل لپتاپ، نوت بوک، کاغذ چاپی، خط کش و کابل از وسایل مورد نیاز شما هستن که باید اونها رو مرتب نگه دارین.
۱۱-با عکاسی تو خونه خلاق باشین.
به عنوان یه عکاس با عکاسی تو خونه میتونین یسری تصویرهای عالی ثبت کنین. پس اگه به طور کامل از ذوق هنری خودتون استفاده کنین، دیگه بهرهوری و خلاقیت شما توی خونه از بین نمیره. برای گرفتن عکس خلاقانه میتونین از هر محیط خونه مثل حیاط خلوت، آشپرخونه و تراس استفاده کنین.
۱۲-وظایفتون رو به صورت دستهای انجام بدین.
انجام دادن کارهایی که مشابه هم هستن کمک میکنه تا توی زمان شما صرفهجویی بشه چون نیازی نیست تا توجهتون رو به چندتا موضوع مختلف اختصاص بدین. پس با دستهبندی وظایفتون میتونین کارهای مشابه هم رو توی یه زمان مشخص انجام بدین. برای مثال سهشنبهها رو به بازاریابی و جمعهها رو به شبکهسازی اختصاص بدین و میتونین از برنامههایی مثل Airtable، Trello، MeisterTask و Notion استفاده کنین تا وظایف خودتون رو دستهبندی کنین.
حرف آخر ریکومگ به شما عکاسهای توی خونه
خب تا اینجای کار با ۱۲تا نکته برای عکاسی توی خونه آشنا شدین؛ پس رعایت هر کدوم از این موارد به شما کمک میکنه تا تبدیل به یه عکاس بهتر بشین. برای تبدیل شدن به یه عکاس خونگی حرفهای باید تلاش مستمر داشته باشین و برنامهریزی کنین. مطمئن باشین که تلاشهای شما نتیجه میده و در نهایت تبدیل به بهترین ورژن خودتون میشین. مرسی که مثل همیشه با ریکمگ همراه بودین؛ منتظر نظرات و سوالاتتون تو بخش کامنت هستیم.