۸ تا از بهترین جایگزینهای مبتنی بر وب Adobe Illustrator
- اخبار و تکنولوژی, معرفی و بررسی نرم افزار
- [reading_time]
سلام بچهها، امیدواریم حال همگیتون عالی باشه و تا امروز اتفاقات مثبتی براتون افتاده باشه؛ ما برگشتیم با یه مقاله دیگه از ریکومگ. تو این سری از مقالمون میخوایم درباره ۸ تا از بهترین برنامههای مبتنی بر وب به عنوان جایگزین Adobe Illustrator صحبت کنیم که همگی رایگان هستن. همه شما میدونین که نمیشه از Adobe Illustrator به صورت آنلاین استفاده کرد؛ اما یه تعداد برنامه رایگان مبتنی بر وب وجود داره که میتونین از اونها به عنوان جایگزین Adobe Illustrator استفاده کنین.
نرمافزار ایلاستریتور همیشه به عنوان اولین گزینه هر طراح گرافیکی انتخاب میشه که خروجیهای این برنامه کیفیت بسیار بالایی دارن و کار با این برنامه فقط روی ویندوز و مک امکانپذیر هست. خیلی از طراحهای گرافیک دنبال برنامههایی هستن که به صورت آنلاین هم بشه از اونها استفاده کرد؛ اما به دلیل گرون بودن اشتراک شرکت Adobe متاسفانه نمیشه از نرمافزار ایلاستریتور به صورت آنلاین استفاده کرد.
خوشبختانه ۸ تا گزینه رایگان و مبتنی بر وب وجود داره که میتونین به جای Adobe Illustrator از اونها استفاده کنین. جالبه بدونین نه تنها مجبور نیستین برای استفاده از این نرمافزارها پول پرداخت کنین؛ بلکه روی هر دستگاه با هر سیستم عاملی قابل اجرا هست. پس برای آشنایی با این ۸ تا نرمافزار تا پایان این مقاله با ما همراه باشین.
مقاله پیشنهادی ریکولی: تفاوت Adobe Illustrator و Affinity Designer
۱-Gravit Designer
Gravit Designer یه ابزار سریع، قدرتمند و عالی با نسخه رایگان و حرفهای برای طراحی وکتور هست که علاوه بر اجرا شدن تو تمام مرورگرهای اصلی میتونین نسخه دسکتاپ اون رو برای Linux، Windows، Mac و Chrome OS هم دانلود کنین. خوشبختانه در همه این موارد امکان یکپارچهسازی این ابزار توی فضای ابری وجود داره.
این برنامه شامل تمام اصول اولیهای هست که نرمافزار Adobe Illustrator داخل خودش داره؛ علاوه بر این برنامه Gravit Designer یه نسخه از ابزار Pen و یه ابزار طراحی دستی هم داره که خطوطی که شما در حین کار میکشین رو صاف میکنه. این برنامه مثل ادوبی ایلاستریتور یسری کلید میانبر داره که اکثرشون مشابه با کلیدهای میانبر ایلاستریتور هستن.
جالبه بدونین Gravit Designer یه کتابخونه بزرگ از شکال از قبل طراحی شده، تصاویر و نمادهای خاص داره که برای طرحهاتون میتونین از اونها استفاده کنین. اگه نیاز به اشکال از پیش طراحی شده بیشتری دارین، میتونین از اشتراک سالانه Gravit Designer Pro هم استفاده کنین که پشتیبانی CMYK داره و به صورت آفلاین هم قابل استفاده هست. این برنامه یکی از بهترین جایگزینهای آنلاین برای Adobe Illustrator هست.
۲-Vectr
Vectr یه ابزار ساده و جایگزین Adobe Illustrator برای طراحی گرافیک هست که توی همه مرورگرهای اصلی پشتیبانی میشه و با دانلود یه افزونه میتونین این برنامه رو برای مرورگر کروم هم استفاده کنین. Vectr نسبت به ۷ تا برنامه دیگه کمی سادهتر هست و به همین نسبت یادگیری اون خیلی راحت هست. این برنامه یه ابزار مناسب برای طراحی محتوای گرافیکی شبکههای اجتماعی هست.
Vectr به دلیل داشتن سندهای از قبل آماده شده، سرعت ساخت عکس رو برای شما افزایش میده و با اضافه کردن یه متن خاص به عکسهاتون میتونین توی یه زمان خیلی کم طرحهای گرافیکی جذابی بسازین. همچنین امکان یکپارچهسازی اطلاعات این برنامه توی فضای ابری فراهم هست. جالبه بدونین هر تصویر توی Vectr یه URL مخصوص به خودش رو داره که میتونین اون رو با هر کسی به اشتراک بذارین. در نهایت بعد از اتمام طراحی میتونین از عکستون توی یکی از فرمتهای PNG، SVG و JPEG خروجی بگیرین.
۳-Boxy SVG
Boxy SVG یه ویرایشگر SVG هست که تو مرورگرهای مبتنی بر Chromium مثل Chrome یا Opera کار میکنه؛ همچنین نسخه دسکتاپ این برنامه برای ویندوز، مک و سیستم عامل کروم هم موجود هست. برنامه Boxy به صورت پیش فرض با فایلهای SVG کار میکنه؛ پس وقتی کار شما با این برنامه تموم شد نیازی به تغییر فرمت تصویرتون ندارین و در صورت نیاز میتونین برای ویرایش تصویرتون اون رو توی هر نرمافزار طراحی گرافیک دیگه باز کنین.
همچنین توی برنامه Boxy SVG میتونین از تصویرهاتون خروجی با کد HTML بگیرین که با این کار میتونین مستقیما تصویرتون رو توی صفحه وب قرار بدین. البته توی این برنامه امکان خروجی گرفتن از تصاویر با فرمتهای WebP، PNG، JPEG و GIF هم امکانپذیر هست.
برنامه Boxy SVG ابزارهای مختلف و فونتهای جذاب زیادی داره؛ حتی این امکان برای شما فراهم هست تا از فونتهای موجود تو سطح وب هم استفاده کنین. شاید رابط کاربردی Boxy SVG در ابتدای یکم سخت بنظر برسه؛ اما این برنامه آنلاین میتونه یکی از بهترین جایگزینها برای Adobe Illustrator باشه.
۴-Canva
Canva یه ابزار طراحی محبوب، آسون و مبتنی بر مرورگر هست که بیشتر از ۲۵۰.۰۰۰ قالب رایگان برای طراحی در اختیار شما قرار میده. از این برنامه میتونین برای طراحی لوگو، جلد کتاب الکترونیکی، پوستر، تبلیغات و کلی موارد دیگه استفاده کنین. برنامه Canva هیچ ابزاری برای طراحی نداره و اصلا نیاز نیست تا شما طرحی رو از ابتدای کار طراحی کنین؛ چون این برنامه کلی الگوی آماده داره که فقط کافیه اونها رو به سلیقه خودتون انتخاب کنین.
در واقع هدف این برنامه سادهسازی طراحی گرافیک برای کاربرهاست. پس هر فردی به کمک Canva میتونه طرحهای زیبا، پیچیده و خیلی حرفهای رو بدون هیچ مهارت طراحی بسازه. نسخه رایگان Canva حدود ۵ گیگابایت فضای ابری ذخیرهسازی در اختیار شما قرار میده که با پرداخت مقداری پول میتونین این حجم رو به ۱ ترابایت ارتقا بدین که با این کار ویژگیها و ابزارهای بیشتری در اختیار شما قرار میگیره.
۵-Figma
Figma یکی از جایگزینهای عالی برای Adobe Illustrator هست که این برنامه بیشتر به کاربرای حرفهای که مهارت بالا تو استفاده از ایلاستریتور دارن، پیشنهاد میشه. اشتراک برنامه Figma مثل شرکت Adobe هست با این تفاوت که یه پیشنهاد رایگان هم در اختیار کاربرها قرار میده تا بتونن با کمک این برنامه سه تا پروژه رایگان ایجاد کنن و تو یه کار تیمی دو عضوی هم از این برنامه به صورت مشترک، با هم استفاده کنن. Figma در اصل برای طراحی رابط کاربری ساخته شده و از فایلهای ساخته شده تو برنامه Sketch(یه ابزار طراحی حرفهای و محبوب) هم پشتیبانی میکنه.
همچنین از برنامه Figma برای طراحی طرحهای IOS و Android هم استفاده میشه. طرحهای ایجاد شده توی این برنامه رو میتونین در قالب فایلهای JPEG، PNG یا SVG ذخیره کنین یا فقط اونها رو در قالب کد CSS نگه دارین.
۶-Inkscape
Inkscape یه بازه طولانی به عنوان یکی از بهترین جایگزینهای رایگان Adobe Illustrator شناخته میشد. از Inkscape همیشه به عنوان یه برنامه دسکتاپ استفاده میشد؛ اما به تازگی از طریق سرویس RollApp میتونین از این برنامه توی مرورگر به صورت آنلاین استفاده کنین.
جالبه بدونین رابط کاربری ورژن دسکتاپ Inkscape با رابط کاربری ورژن مرورگر این برنامه دقیقا یکسان هست. این برنامه به عنوان یه نرمافزار قدرتمند شناخته میشه که کلیدهای میانبر اون نسبت به ادوبی ایلاستریتور کاملا متفاوت هست. بررسیها نشون داده ورژن مرورگر Inkscape کمی کند هست و بهتره در بیشتر مواقع از نرمافزار دسکتاپ اون استفاده کنین.
۷-Janvas
Janvas یه ابزار طراحی گرافیکی مبتنی بر وب هست که برای افراد مبتدی ساخته شده. این برنامه ابزارهای متنوع، الگوهای از قبل آماده شده و فیلترهای جذاب زیادی داره که با یه کلیک ساده میتونین به همه اونها دسترسی پیدا کنین. همچنین توی این برنامه بعد از اتمام طراحی میتونین از فایلهاتون در قالب JPEG، SVG و PNG خروجی بگیرین.
رابط کاربری Janvas شاید در ظاهر یکم سنگین بنظر برسه؛ اما با تکرار و تمرین میتونین تو استفاده از این برنامه به تسلط برسین. جالبه بدونین بزرگترین ضعف این برنامه اینه که از میانبرهای صفحه کلید به هیچ وجه پشتیبانی نمیکنه. پس با این تفاسیر Janvas یه ابزار طراحی برای پروژههای کوچیک و سریع هست که برای کارهای پیچیده ممکنه مناسب نباشه.
۸-Vecteezy Editor
اگه فایل SVG دارین که میخواین طراحی اون رو تغییر بدین، Vecteezy Editor گزینه مناسبی هست. این برنامه یکی از بهترین ابزارها برای ویرایش فایلها، ساختن نمادها و لوگوهای بسیار ساده هست. در واقع Vecteezy Editor ابزارهای محدودی داره؛ اما در مقابل اشکال و تصاویر از قبل طراحی شده زیادی داره که میتونین تو کارهاتون از اونها استفاده کنین. فایلهای طراحی شده به کمک Vecteezy Editor فقط به دو صورت SVG یا PNG ذخیره میشن؛ اما سرعت دانلود طرحهای شما از این برنامه خیلی بالا هست.
Adobe Illustrator تنها گزینه نیست!
شاید هیچ کدوم از برنامههای مبتنی بر مرورگر بالا نتونن ویژگیهای کامل Adobe Illustrator رو بهتون ارائه بدن؛ اما هر کدوم از اونها برای ساخت چیزهایی مثل پوستر، تصاویر، لوگوها و موارد دیگه خیلی کاربردی و مفید هستن. حتی میتونین از هر کدوم از ۸ برنامه بالا برای یادگیری اصول طراحی گرافیک استفاده کنین! چون تک تک این برنامههای آنلاین ابزارهای مختلف طراحی، متن، رنگ و شکل رو دارن که همشون به یه شیوه کار میکنن.
حرف آخر ریکومگ
تا اینجای کار با ۸ تا از بهترین برنامههای رایگان مبتنی بر وب به عنوان جایگزین Adobe Illustrator آشنا شدین که هر کدوم ویژگیهای خاصی دارن؛ اما خوشبختانه بیشتر ابزارهای اصلی این برنامهها با هم مشترک هستن. خیلی از شماها همیشه دنبال کار با برنامههای طراحی گرافیک آنلاین بودین؛ اما نمیدونستین کدوم یک از برنامههای موجود تو سطح وب میتونه جایگزین مناسبی برای ایلاستریتور باشه. ما یه لیست براتون تهیه کردیم تا با خیال راحت یکی از همین ۸تا برنامه رو انتخاب کنین. مرسی که مثل همیشه با ریکمگ همراه بودین؛ منتظر نظرات و سوالاتون تو بخش کامنت هستیم.