تفاوت Adobe Illustrator و Affinity Designer
- معرفی و بررسی نرم افزار
- [reading_time]
سلام بچهها، امیدواریم حال همگیتون عالی باشه و تا امروز لحظههای خیلی خوبی رو گذرونده باشین؛ ما برگشتیم با یه مقاله دیگه از ریکومگ. تو این سری از مقالمون میخوایم درباره تفاوت Affinity Designer و Adobe Illustrator صحبت کنیم؛ قطعا هر کدوم از این نرمافزارها مزایا و معایب مخصوص به خودشون رو دارن؛ اما برای خیلیها این سوال پیش میاد که کدوم یکی از این دو تا برنامه بهتر هستن؟
قطعا خیلی از شماها میدونین که Adobe Illustrator یکی از بهترین برنامههای طراحی هست که میتونین پیدا کنین و از زمان انتشار این نرمافزار بیشتر از ۳۰ سال میگذره، اما هنوز به عنوان مناسبترین برنامه از نظر صنعت طراحی گرافیک شناخته میشه. با وجود تمام ویژگیهای خوب ادوبی ایلاستریتور؛ همچنان رقبای شایسته زیادی مثل CorelDRAW و Sketch توی صنعت طراحی وجود داره که ممکنه انتخاب رو برای طراحای گرافیک یکم سخت کنن.
شاید بطور قطعی نشه Adobe Illustrator رو کناز گذاشت؛ اما یسری نرمافزار دیگه هم تو حوزه طراحی گرافیک وجود داره که خیلی از افراد به اونها وفادار هستن. نرمافزار Affinity Designer از زمانی که به این رقابت پیوسته، انتخاب رو برای خیلی از طراحای گرافیک سختتر کرده و با وجود ارزونتر بودن این برنامه نسبت به Illustrator، اما همچنان ویژگیهای مشابه زیادی با ایلاستریتور داره. حالا ممکنه این سوال برای خیلی از شماها پیش بیاد که آیا واقعاً Adobe Illustrator و Affinity Designer میتونن با هم رقابت کنن؟ ما تو این مقاله تصمیم داریم تا درباره تفاوتهای این دوتا نرمافزار صحبت کنیم تا انتخاب رو برای شما راحتتر کرده باشیم.
همچنین میتوانید مقاله تفاوت بین Adobe Illustrator و Photoshop را هم مطالعه کنید.
بررسی شرکت سازنده Adobe Illustrator در مقابل Affinity Designer
Adobe Illustrator یکی از نرمافزارهای مجموعه Adobe Creative Cloud هست که این مجموعه یه پک کامل از برنامههای کاربردی طراحی و گرافیک رو به افراد آماتور و حرفهای ارائه میده. ادوبی ایلاستریتور فقط یکی از برنامههای کاربردی Adobe Creative Cloud هست و در واقع این مجموعه نرمافزاهای دیگهای مثل Photoshop، Premiere، Lightroom و After Effects رو در صنعت گرافیک و طراحی با کاربرها به اشتراک میگذاره. شرکت Adobe سالهاست که به بازار نرمافزارهای خلاق طراحی و گرافیک تسلط داره و هر چی زمان میگذره بیشتر تو این حوزه دیده میشه. در مقابل، نرمافزار Affinity برای اولین بار تو سال ۲۰۱۴ برای سیستم عامل مک ساخته شد. این برنامه متعلق به شرکت Serif هست که این مجموعه بریتانیایی از دهه ۱۹۸۰ نرمافزار طراحی میسازه. شرکت Serif علاوه بر Affinity نرمافزارهای پرطرفدار دیگهای مثل Affinity Photo و Affinity Publisher رو هم تولید کرده.
بررسی قیمت Affinity Designer در مقابل Adobe Illustrator
یکی از واضحترین تفاوتهای بین Affinity Designer در مقابل Adobe Illustrator موضوع هزینه هست. چون هزینه کامل استفاده از نرمافزار طراحی Affinity مبلغی حدود ۴۹.۹۹ دلار هست که این قیمت یه مجوز مادام العمر برای استفاده از این نرمافزار براتون صادر میکنه و دیگه تموم به روز رسانیها برای شما رایگان هست.
حتی جالبه بدونین که بعضی اوقات این برنامه برای خرید اشتراک، حدود ۵۰ درصد تخفیف میذاره که این کاهش ۵۰ درصدی اغلب باعث میشه تا اشتراک Affinity با مبلغ ۲۴.۹۹ دلار عرضه بشه. در مقابل برای استفاده از Illustrator مثل اکثر محصولات Adobe باید هزینه اشتراک پرداخت کرد و در صورت عدم پرداخت اشتراک، بعد از مدتی دسترسی رایگان کاربر به این نرم افزار از بین میره.
بسته به اشتراکی که برای خرید Adobe Illustrator انتخاب میکنین، قیمتگذاری متفاوت هست. در واقع ارزونترین اشتراک برای استفاده انفرادی از Illustrator نیاز به یه پیشپرداخت سالانه به مبلغ ۲۳۹.۸۸ دلار داره که به صورت ماهانه برابر با ۱۹.۹۹ دلار هست.
البته نباید فراموش کنیم که تموم اشتراکهای Illustrator، شامل برنامههایی برای Mac OS و Windows هست و با خرید هر نوع اشتراکی برای شما مجوزهای جداگانه استفاده از دو سیستم عامل مک و ویندوز صادر میشه که در واقع دیگه نیازی نیست تا برای هر کدوم از این سیستم عاملها به صورت جداگانه اشتراک بخرین. توی رقابت هزینه و قیمت بین دوتا نرمافزار Affinity Design و Adobe Illustrator باید بگیم که Affinity برنده هست چون قیمت تموم شده این برنامه برای کاربر کمتر هست و شما به هیچ وجه مجبور به پرداخت مجدد هزینه برای خرید اشتراک نیستین.
بررسی رابط کاربری Affinity Designer در مقابل Adobe Illustrator
هر دو نرمافزار Affinity Designer و Adobe Illustrator رابطهای کاربری نسبتاً پیچیده و درهم و برهمی دارن که این موضوع فقط به این دلیل هست که هر کدوم از این برنامهها دارای ویژگیها و ابزارهای بسیار زیادی هستن. در واقع توی هر کدوم از این نرمافزارهای طراحی هزاران ابزار مختلف و منوهای طولانی هست که میتونین موقع ساختن تصاویر از اونها استفاده کنین.
جالبه بدونین که توی نرمافزار Adobe Illustrator این امکان برای شما موجود هست تا پنلهای ابزار ایلاستریتور رو جابجا کنین و براساس استفاده و سلیقتون اونها رو چیدمان کنین؛ این کار باعث میشه تا رابط کاربری ابزارها به همون صورتی که دوست دارین، قرار بگیرن. احتمالاً بزرگترین تفاوت Affinity Designer و Adobe Illustrator این هست که تنظیمات و ابزارها توی ایلاستریتور خیلی بیشتر هست.
از اونجایی که Affinity Designer ویژگی ها و ابزارهای کمتری نسبت به ایلاستریتور داره، ممکنه به نظر برسه که رابط کاربری آسونتری داره؛ اما باید بگیم که رابط کاربری این دوتا نرمافزار خیلی شبیه به هم هستن. درسته که ساختار منوها کمی متفاوت هست، اما اکثر میانبرهای صفحه کلید Illustrator توی Affinity کار میکنه و مجموعه ابزارهای این دو خیلی شبیه به هم هستن.
یه مزیت کوچیک رابط کاربری Affinity نسبت به Illustrator رنگ ابزارها و منوها هست؛ چون ابزارها و منوهای Illustrator همه تک رنگ هستن، در حالی که ابزارها و منوهای Affinity هر کدوم رنگهای متفاوتی دارن. این تفاوت به ظاهر جزئی باعث میشه تا موقع طراحی با Affinity، ابزارهای دلخواهتون رو خیلی آسونتر و سریعتر پیدا کنین. توی رقابت رابط کاربری بین دوتا نرمافزار Adobe Illustrator و Affinity Designer میتونیم بگیم که Affinity با یه اختلاف خیلی کم برنده هست؛ چون رابط کاربری بهتری داره.
بررسی ابزار Adobe Illustrator در مقابل Affinity Designer
یکی از زمینههایی که تجربه Adobe تو اون برجسته هست، استفاده از ابزارهای خاص برای نرمافزارهای طراحی هست. در واقع وقتی صحبت از ابزارهای Affinity Designer در مقابل Adobe Illustrator میشه، ادوبی ایلاستریتور به عنوان یه برنده معرفی میشه. البته باید بگیم که ابزارهای اصلی Adobe Illustrator و Affinity Designer تفاوت چندانی با هم ندارن؛ اما توی ادوبی ایلاستریتور ابزارهای بیشتری وجود داره و بعضی از اونها برای انجام کارهای گرافیکی خیلی تخصصی هستن.
یکی از ابزارهای تخصصی و کاربردی Adobe Illustrator ابزار Shape Building Tool هست. این ابزار به شما این امکان رو میده تا با استفاده از کلیک و کشیدن ماوس، بتونین اشکال خیلی پیچیده رو به راحتی اشکال ساده رسم کنین. توی نرمافزار Affinity Designer هم یه ابزار معادل Shape Building Tool ایلاستریتور وجود داره که اسم اون Pathfinder هست. در حقیقت این ابزار Affinity به شما این امکان رو میده تا دو یا چند تا شکل رو انتخاب کنین و بعد روی یه دکمه کلیک کنین تا کارهایی مثل ترکیب یا تفریق روی بخشهایی از شکلها انجام بشه.
یکی از تفاوتهای ابزاری نرمافزار Affinity Design با Adobe Illustrator تو داشتن ابزار ردیابی خودکار هست. در واقع شما با نرمافزار Affinity Design نمیتونین جلوههای اعوجاج توی تصویر هاتون اعمال کنین که این موضوع به دلیل نداشتن ابزار ردیابی خودکار هست. درسته که ابزارهای Affinity Design در مقایسه با ابزارهای Adobe Illustrator کمتر هستن؛ اما باید بدونین که شرکت Serif همیشه ابزارهای جدیدی رو به Affinity اضافه میکنه که هر کدوم خیلی کاربردی هستن. همونطور که تو اول این بخش هم گفتیم Adobe Illustrator به دلیل داشتن ابزارهای متنوع توی این رقابت به عنوان برنده معرفی میشه.
بررسی سازگاری Affinity Designer در مقابل Adobe Illustrator
چندتا راه برای بررسی موضوع سازگاری دو نرمافزار Affinity Designer و Adobe Illustrator وجود داره. اوایل دورانی که Affinity Designer و Adobe Illustrator وارد صنعت طراحی و گرافیک شده بودن فقط ورژن Mac OS و Windows این نرمافزارها در دسترس کاربرها قرار گرفت. به مرور زمان اپلیکیشن موبایل این دوتا نرمافزارها هم منتشر شد. درسته که Adobe Illustrator و Affinity Designer دو تا نرمافزار طراحی مجزا از همدیگه هستن؛ اما خوشبختانه هر دوشون تا به امروز تلاش کردن تا با سیستمهای مختلف سازگار باشن.
یکی دیگه از جنبههای مهم سازگاری، پشتیبانی این دوتا نرمافزار از فایلهای مختلف هست. در واقع دو نرمافزار Affinity Designer و Adobe Illustrator هر دو میتوانن انواع مختلفی از فرمتهای فایل را پشتیبانی کنن و خروجی اونها میتونه تو قالب هر فایل دلخواهی ارائه بشه، البته باید بدونین که پشتیبانی Illustrator از فایلهای مختلف یکم بیشتر هست. جالبه بدونین که Affinity Designer میتونه فرمت فایل AI Illustrator رو هم باز کنه، اما انواع فایلهای Affinity Designer تو Adobe Illustrator یا هر جای دیگهای کار نمیکنه.
شما حتی میتونین براشهای Illustrator رو به Affinity اضافه کنین، اگر چه که Affinity ابزارهای مخصوص به خودش رو داره و نیازی به ابزارهای ایلاستریتور نداره. یه نکته جالب دیگه اینه که Illustrator از فرمتهای رقیب هم پشتیبانی میکنه، برای مثال میتونه فایلها رو از CorelDRAW باز کنه و فایلهای اتوکد رو ذخیره کنه. پس تو موضوع سازگاری دوتا نرمافزار Affinity Designer و Adobe Illustrator تفاوت آنچنانی با هم ندارن و هر دو مساوی هستن؛ چون هر دو برنامه از اکثر انواع فایلهای رایج پشتیبانی میکنن و میتونن روی چندین سیستم عامل اجرا بشن.
بررسی منحنی یادگیری Affinity Designer در مقابل Adobe Illustrator
اگه با منحنی یادگیری نرم افزارهای طراحی آشنایی ندارین، به سادگی میتونین Adobe Illustrator یا Affinity Designer رو بردارین و شروع به استفاده از اونها کنین. اما باید بدونین که برای استفاده حداکثری از هر کدوم از این برنامهها باید آموزش ببینین و این کار با تماشای ویدیوی آموزشی یا خوندن مقاله قابل انجام هست.
برای یادگیری هر کدوم از نرمافزارهای Adobe Illustrator یا Affinity Designer باید مسیر آموزشی درستی رو طی کنین و از منابع آموزشی آنلاین استفاده کنین. خوشبختانه منابع آنلاین خیلی زیادی برای Illustrator وجود داره که این منابع شامل آموزشها و راهنماییهای کاربردی خود شرکت Adobe هست؛ همچنین تعداد زیادی ویدیو و مقاله آموزشی از Adobe Illustrator وجود داره که توسط افراد مختلف تو سر تا سر وب منتشر شده و برای افراد حرفهای و آماتور مناسب هست.
شرکت Serif هم راهنماییهای برای کار با نرمافزار Affinity Designer ارائه داده که تعداد این آموزشها روز به روز در حال افزایش هست. اما احتمالا همونطور که متوجه شدین، تعداد آموزشهای Affinity Designer در مقایسه با Adobe Illustrator کمتر هست و موضوعی که باعث شده تا Affinity Designer تو آموزش ازش نفع ببره اینه که به اندازه Illustrator ویژگی و ابزار متنوع نداره که در واقع همین موضوع هم موجب شده تا شروع کار با نرمافزار Adobe Illustrator برای کاربرها سادهتر باشه. برنده موضوع منحنی یادگیری نرمافزار Adobe Illustrator هست؛ چون آموزشهای بیشتری از این برنامه توی سطح وب وجود داره.
معرفی برنده کلی بین Affinity Designer و Adobe Illustrator
نرمافزار Affinity Designer تو چندین زمینه کلیدی با Adobe Illustrator فاصله داره و با توجه به تفاوت قیمت بسیار زیاد بین این دوتا نرمافزار، قابل پیشبینی هست که خیلی از طراحای گرافیک Affinity Designer رو به جای Adobe Illustrator انتخاب کنن. در واقع وضعیت اقتصادی امروز باعث شده تا خیلی از طراحای گرافیک دنبال صرفهجوییهای مالی باشن و به دلیل این که هزینه استفاده تمام عمر از Affinity Designer تقریباً به اندازه هزینه استفاده یک ماهه Adobe Illustrator هست، Affinity Designer این روزها تبدیل به انتخاب خیلی از کاربرها شده. چون برای طراحان آماتور با بودجه محدود، Affinity Designer میتونه انتخاب بینهایت منطقیتری باشه.
اما وقتی صحبت از مقایسه و تفاوتهای این دوتا نرمافزار میشه، Adobe Illustrator به عنوان نرم افزار برنده معرفی میشه؛ چون کارهای بیشتری میشه باهاش انجام داد، از فایلهای بیشتری پشتیبانی میکنه و کار با بردارها توی اون آسونتر هست.
حرف آخر ریکومگ
خب تا اینجای کار درباره تتفاوت Affinity Designer و Adobe Illustrator صحبت کردیم و توی ۶تا زمینه یعنی شرکت سازنده، قیمت، رابط کاربری، ابزار، سازگاری و منحنی یادگیری این دو نرمافزار رو با هم مقایسه کردیم؛ در نهایت هم توی بخش آخر برنده کلی رو معرفی کردیم.
هر کدوم از نرمافزارهای Adobe Illustrator و Affinity Designer مزایا و معایب مخصوص به خودشون رو دارن، اما انتخاب این که با کدوم یک از اینها کار کنین کاملا به سلیقه، استایل کاری و حتی شخصیت شما ربط داره. این خیلی مهمه که نرم افزار مناسب و کارآمد خودتون رو پیدا کنید و توش متخصص بشید. مرسی که مثل همیشه با ریکومگ همراه بودین؛ منتظر نظرات و سوالاتون تو بخش کامنت هستیم.